Objevil se možná další adept na místopředsedu ODS

26.10.2012 19:20 | Zprávy

VÍME PRVNÍ Možná se objevil další kandidát na místopředsedu ODS. Nominace v některých sdruženích středočeské ODS totiž získal zastupitel Středočeského kraje a ředitel Klausova Centra pro ekonomiku a politiku Jan Skopeček.

Objevil se možná další adept na místopředsedu ODS
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Skopeček je poradcem prezidenta Václava Klause, radním Hořovic a výkonným ředitelem CEP - občanského sdružení, které založil Klaus.

Skopeček získal nominaci na místopředsedu ODS na sněmu oblastního sdružení ODS v okrese Beroun. Dále v některých dalších místních sdruženích na Praze-východ.

Záleží, zda další nominace

„Já sám jsem o nominaci na místopředsedu neusiloval. Příjemně mě to překvapilo a ta podpora mě samozřejmě těší. Primárně usiluji o tom, abych získal nominaci do Výkonné rady ODS a na Kongresu ODS byl do ní případně zvolen,“ řekl ParlamentnímListům.cz Jan Skopeček.

Bude ale kandidovat Skopeček na místopředsedu ODS, když už někde získal nominace? „Uvidíme, jak dopadnou další oblastní sněmy. Kdybych dostal nominaci i v dalších oblastech, tak bych případnou kandidaturu na místopředsedu ODS zvažoval. Zatím něco potvrzovat je ale předčasné. Musel bych cítit širší podporu,“ dodal Skopeček.

Nominace ODS

Podle informací ParlamentníchListů.cz získali ještě nominace na místopředsedu na místních a oblastních sněmech ODS ve Středočeském kraji ještě například místopředseda středočeské ODS Raduan Nwealti, další místopředseda regionu, poslanec a exministr zemědělství Ivan Fuksa či europoslanec Milan Cabrnoch. Zatím se ale zdá, že předseda regionu Petr Bendl na funkci místopředsedy ODS kandidovat nebude.

Na místopředsednické posty budou kandidovat ministr spravedlnosti Pavel Blažek či ministr průmyslu Martin Kuba. Měla by kandidovat i předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová. Svou kandidaturu oznámil i europoslanec a šéf ODS v kraji Vysočina Ivo Strejček, který ale řekl, že pokud ho na místopředsedu nedoporučí regionální sněm, nebude se funkci ucházet. Kandidovat chce i exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Na místopředsedu ODS nebudou kandidovat Pavel Drobil a Bohuslav Svoboda, kteří to již avizovali. Obhajovat funkci nebude patrně ani Alexandr Vondra. Za Prahu bude kandidovat nejspíš buď ministr životního prostředí Tomáš Chalupa, nebo poslanec a bývalý šéf pražské ODS Boris Šťastný.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

14:30 Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

Konec Pirátů v Čechách? Po jejich totálním propadu v krajských volbách, kde dostali od voličů takový…