Ví premiér o tom, že se chystá ozbrojený puč? Ptá se komunista Filip

17.06.2012 13:18 | Zprávy

Prohlášení předsedy vlády Petra Nečase během čtvrtečních interpelací, že parta policejních plukovníků nebude rozhodovat o tom, kdo bude, či nebude ve vládě, vyvolal mezi některými politiky negativní reakce.

Ví premiér o tom, že se chystá ozbrojený puč? Ptá se komunista Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

„Mám obavu, že zastrašuje policii,“ řekl poslancům místopředseda ČSSD a Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek. Nečas totiž, když byl tázán na kauzu letounů CASA, řekl: „Dovolte mi říci poměrně tvrdou a jasnou tezi, že o tom, kdo bude ve vládě, nebo nebude ve vládě, nebude cestou žádosti o vydání rozhodovat parta policejních plukovníků nebo podplukovníků, to by asi nebyl ten správný krok.“

Poslanec ODS Aleš Rádl uvedl, že je podle něho zbytečné, aby se premiér v této kauze prostřednictvím svých takto silných vyjádření angažoval více, než je nutné. „Tohle je především Kalouskův boj," myslí si Rádl. "On si paní Parkanovou umístil na pozici ministra obrany a on byl ten, kdo o podstatných věcech na ministerstvu obrany skrze ni více než spolurozhodoval, protože, pokud vím, tak byla z toho svého angažmá tak vystresovaná, že žádného rozhodování vůbec nebyla schopna. Tak je asi především na něm, aby naše poslance a veřejnost přesvědčil, že se na její činnost na ministerstvu obrany má vztahovat imunita. Zatím si nevede špatně."

Etický kodex TOP 09? Kalousek z něj udělal trapný cár papíru

„Z etického kodexu TOP 09 o striktním odmítání imunity udělal Kalousek trapný a bezcenný cár papíru, význam odpovědnosti ministra za kvalitu předkládaného materiálu rozmělnil poukazem na kolektivní odpovědnost vládního kolektivu, závažnost vyšetřovaného skutku zesměšnil ve spolupráci se spřátelenými médii a jeho žertovným přeháněním k jako by až čarodějnické absurditě. A teď se soustředí na pacifikaci opozice poukazem na to, že v době, kdy byli socialisti u moci, a on tak trochu s nimi taky, se to vlastně dělalo taky tak, tak jakýpak copak,“ zlobí se Rádl.

SLEDUJEME kauzu kolem nákupu letounů CASA

„Tak si myslím, že když se mu ještě povede zválcovat polovinu své vlastní strany, tak mu to možná s tou imunitou pro Vlastičku i vyjde. Proto si myslím, že je zbytečné, aby se do toho boje nějak zapojoval premiér. Ten by se, až se to bude projednávat, měl jen procházet ve sněmovně před první lavicí a občas se teatrálně chytit za hlavu, jako to například dělal kolega Kalousek, když byla svého času ve sněmovně debata o Alexandru Vondrovi,“ uzavřel Rádl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

14:30 Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

Konec Pirátů v Čechách? Po jejich totálním propadu v krajských volbách, kde dostali od voličů takový…