Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2024 13:09:00

Opět navrhnu zmražení platů

Opět navrhnu zmražení platů

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na plánované zvýšení platů politiků

 Fialova vláda zdražuje, co se dá, lidé přicházejí o své úspory, ale politikům se mají platy výrazně zvyšovat. Prezidentovi o 46 800, premiérovi a předsedům Sněmovny a Senátu o 37 600, ministrům o 26 700 a poslancům o 14 000. To je naprosto nepřijatelné.

Šetřit musí začít vláda hlavně u sebe.

Musí zrušit zbytečné ministry, které má jen kvůli trafikám pro koaliční strany. Výdaje na Úřad vlády seškrtat o půl miliardy a vrátit je na úroveň, kdy končila naše vláda. Snížit náklady na provoz Sněmovny, a hlavně - NEZVYŠOVAT POLITIKŮM PLATY.

Proto opět navrhnu zmražení platů, tak jako jsme to udělali v roce 2021, už když jsme byli ve vládě. Tehdy můj návrh ještě minulá Sněmovna schválila, ale Senát pod vedením pětikoalice to vyseděl do voleb a po nich to odmítl. Věděli, že tím spadne návrh pod stůl. Navrhl jsem ho proto znovu, ale hádejte, jak to dopadlo ve Sněmovně, kde jsme už neměli většinu? Ani se neprojednal.

Teď ale můj návrh určitě podpoří, hanba by je musela jinak fackovat, že ano, Petře Fialo?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama