Bc. Vítek Prokop

  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2024 13:17:00

Týpek, co na veřejnosti hajluje - 150 000 preferenčních hlasů

Týpek, co na veřejnosti hajluje - 150 000 preferenčních hlasů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům voleb do Evropského parlamentu.

 Lítá politická bitva je u konce. Výsledkem je nepřekvapivě absolutní ideologické vítězství pravice. Všichni zvolení kandidáti ve větší či menší míře popírají potřebu hluboké společenské transformace v důsledku polykrize (klima, nefunkční hospodářství, rozevírání sociálních nůžek). A abych vyvrátil jakékoliv pochybnosti musím upozornit, že Kateřina Konečná hlasovala v minulém období velmi podobně jako europoslanci z Okamurovy SPD, přestože je ve frakci The Left.

Když jsem na debatě s představiteli SOCDEM varoval před novými formami fašismu, netušil jsem jak reálně je situace u nás špatná. Týpek, co na veřejnosti hajluje a v komentářích na sociálních sítích podezřele často mluví o Hitlerovi dostal přes 150 000 preferenčních hlasů. Poděkovat samozřejmě můžeme STAN a Zeleným, kteří mu svými zpackanýmí útoky vydatně mediálně pomohli.

Vzhledem k tomu, že se Strana Levice přetahuje o podobnou, a stále se zmenšující, voličskou skupinu se subjekty, které jsou mnohem silnější, a to jak finančně tak personálně, není náš výsledek špatný. Očekával jsem, že budeme mít 2 a 3 tisíce hlasů a jak neustále opakuji, tak to klíčová je přesvědčit naše voliče, že jít k volbám zdaleka nestačí. Je potřeba rozvíjet organizovanou a hlavně dlouhodobou činnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama