Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2017 12:25:13

Šlechtová ocenila proměnu Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem

Šlechtová ocenila proměnu Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem

Ministryně Karla Šlechtová dnes navštívila Národní hřebčín Kladruby nad Labem. Prohlédla si projekt, který byl podpořen dotací z Integrovaného operačního programu, který má v gesci MMR, ve výši přes 250 milionů korun.

Cílem projektu bylo obnovení 17 objektů a tří menších celků venkovních ploch v samotném jádru areálu. „Byla jsem velice překvapena, kolik se toho tady díky evropským dotacím podařilo zrealizovat. Nejen části zámku, ale i stáje a expozice pro návštěvníky. Obnovený areál hřebčína v Kladrubech nad Labem láká malé i velké návštěvníky a je stále oblíbenějším cílem výletníků, turistických zájezdů a odborníků nejen z ČR, ale z celého světa,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Ministryně Šlechtová se nejprve sešla s vedením Národního hřebčína a poté si v doprovodu ředitele Jiřího Machka prohlédla stáje a expozice v kočárovně a postrojovně po rekonstrukci. Obnovený areál, na který získal Národní hřebčín dotaci z Integrovaného operačního programu ve výši více než 250 milionů korun, jen loni přivítal desítky tisíc návštěvníků. Cílem projektu byla obnova 17 objektů (zámek, kostel, kaple, porodna s ošetřovnou, stáj plemenných hřebců, krytá jízdárna, kočárovna, hlavní stáj, nízké stáje, hájovna, stáje hřebečků a klisniček, stáje Josefov, chlapecká ubytovna, historická vodárna) a tří menších celků venkovních.

„Projekt byl podpořen dotací Integrovaného operačního programu a dá se říci, že šlo o jakýsi restart pro Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem, protože po otevření nových expozic se ztrojnásobil počet jeho návštěvníků, a to jak v roce 2016, tak letos. Stoupající zájem o tuto národní kulturní památku, která je od roku 2007 na indikativním seznamu světového dědictví UNESCO, nás těší,“ řekl při té příležitosti ředitel Národního hřebčína Jiří Machek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama