Ing. Lukáš Wagenknecht

  • BPP
  • Praha 8
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2024 11:17:00

Hospodárnost České muniční iniciativy nebyla projednána

Hospodárnost České muniční iniciativy nebyla projednána

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o vyřazení zprávy o hospodárnosti České muniční iniciativy z programu jednání senátní Komise pro dohled nad veřejnými prostředky

 Česká muniční iniciativa je skvělý projekt, kdy se české straně podařilo získat významné prostředky na podporu Ukrajiny proti ruské agresi. Bohužel, české úřady neumějí nakupovat za výhodnější ceny, což vede k tomu, že ukrajinská armáda dostává o desítky tisíc nábojů méně, než by měla.

Na úterním jednání senátní Komise pro dohled nad veřejnými prostředky jsem chtěl otevřít důležité téma těchto nehospodárných nákupů. Někteří kolegové však tento bod hlasováním vyřadili z programu. Zdůrazňuji, že žádná z informací, které jsem chtěl projednat, není v režimu utajovaných skutečností. Všechny zásadní informace mi byly potvrzeny ze strany ukrajinských autorit.

Velice mě mrzí, že takto zásadní věc neproběhla debatou. Něco podobného jsem ještě nezažil. Abych předešel dezinterpretaci a dezinformacím ohledně zjištění skutečností, poskytuji veřejnosti k posouzení kompletní zprávu.

Více si k tomu můžete přečíst na mém webu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama