Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2015 9:53:51 - Venda-jogista

je jen přítomnost

Sdělil jste:
"Kdo investuje, vytváří budoucnost. Kdo spotřebovává, pouze udržuje přítomnost"

Budoucnost neexistuje. Jen přítomnost se neustále posouvá v čase /i prostoru/ a tím se i neustále vyvíjí. Minulost je prožitá přítomnost a víme o ní díky paměti. Ta dávná, mimo Váš /můj, kohokoliv/ stávající život je nějak zaznamenána. Když paměť přestane fungovat, nevíme ani o minulosti. /příklad - zapomeneme, že toho člověka, který o sobě říká, že je náš syn, jsme vůbec kdy potkali/.

Kdo investuje, vytváří to, co v jiné přítomnosti spotřebuje. / je jedno, jestli jde o zbraně, postavení domu či natáčení filmu/ A nemusí to být ani on sám. Kdo spotřebovává, právě teď, využívá investice z již prošlé přítomnosti. Tento opakující se běh je v čase i prostoru zřejmý. Příčina vytváří následek. Nikdy to není naopak. Jediné, co člověk vlastní, je čas. A je jen na něm, jak s ním nakládá. Uvědomujete si někdy, že Vaše "investice" nevytvořila mnoho dobrého pro "právě teď "?
V.Žáček

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.