Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2016 9:27:34

A kde je billboard o restitucích, pane premiére?

A kde je billboard o restitucích, pane premiére?

Vedení sociální demokracie pod taktovkou Bohuslava Sobotky má patrně „dlouhé“ vedení. Až teď zjistilo, s kým vlastně sedí ve vládě.

Po dvou letech společného řízení České republiky s Andrejem Babišem a jeho hnutím ANO se začíná od Andreje Babiše odpoutávat. Jenže ať premiér chce, nebo nechce, občané dali Babišově hnutí důvěru. Zjevně má také po celou dobu silnější pozici ve vládě nežli premiér Sobotka. S blížícími se krajskými volbami je nervozita v ČSSD na vzestupu. Vedení strany se nyní rozhodlo investovat peníze do billboardů, kde je nám sděleno, že stát není firma, ale společenství lidí. Na dalších billboardech je řečeno, co vše pozitivního pro nás ČSSD udělala. Samozřejmě platí, že prolínání byznysu a politiky je špatné. To, že stát není soukromá firma, všichni také víme. Méně už však víme o tom, co si Bohuslav Sobotka myslel při vidině premiérského křesla a podpisu koaliční smlouvy. A pokud se děje něco nekalého, tak tuto odpovědnost nese především premiér České republiky. To, co nyní sledujeme ve veřejném prostoru, je již tradiční typ koaličního boje, kdy se vláda soustředí na ukazování, kdo má větší sílu a nějak bokem zůstává starost o Českou republiku a její občany. V billboardové kampani mi ale velmi chybí vysvětlení některých proklamovaných slibů z volební kampaně, kdy ČSSD nesouhlasila s církevními restitucemi a  slibovala jejich zastavení. ČSSD se tehdy dušovala, že po volbách církevní restituce zruší, ale ve finále zbylo pouze u slov. Kdykoliv KSČM navrhovala zrušení či referendum o církevních restitucích, zůstali poslanci ČSSD naprosto hluší. A tak církevní restituce navzdory všem planým slibům žijí dál a některá skandální vydávání majetku jsou opravdu trestuhodná. Sobotkova vláda vlastně realizuje a obstarává výdej majetku církvím v rámci restitucí, které ve volební kampani ČSSD tolik odsuzovala. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama