Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2016 8:27:05

Lidé ani po 71 letech nezapomínají, co vše prožili

Lidé ani po 71 letech nezapomínají, co vše prožili

Ministr kultury Daniel Herman vystoupil na 67. sudetoněmeckém sjezdu v Norimberku. Čistou němčinou prohovořil ke svým milým krajanům.

Připomněl nacistické zločiny i násilnosti Čechů při poválečném odsunu sudetských Němců a vyjádřil nad událostmi lítost. Jen trochu pozapomněl, že první, kdo nadšeně obsazoval takzvané Sudety a vyhnal naše obyvatelstvo z jejich domovů byli právě oni, Hermanovi tleskající sudetští Němci. Zamést před vlastním prahem by si měl především ministr Herman. 71 let od konce 2. světové války, kdy právě v těchto dnech vzpomínáme obětí této hrůzné apokalypsy, je velice nevkusné klanět se těm, kteří se na oněch hrůzách podíleli. Válka si vzala miliony lidských životů. Lidé opouštějící v Sudetech své domovy mnohdy nevěděli, kam se uchýlí. Byli mezi nimi děti, ženy, staří a nemocní lidé, kteří zde žili mnoho let. A právě proto bychom nikdy neměli zapomenout na svoji historii a dějiny nepřekrucovat podle momentální potřeby. Toto prvenství, jež svou návštěvou na sjezdu sudetských Němců Herman získal, není opravdu to, čím by se bylo dobré chlubit. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama