Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2016 8:17:01

Nezájem může způsobit tragédii

Nezájem může způsobit tragédii

Každý z nás se snaží vychovat své děti co nejlépe. Mají naši maximální pozornost, lásku a chceme jim dát i dostatečné hmotné zabezpečení.

V poslední době se objevují zprávy o zvyšující se dětské agresivitě. Průzkumy dávají tuto změnu za vinu zrychlenému způsobu života, kdy lidé, ať už ve společnosti či rodinách, mají na sebe málo času. A tak většinou neregistrují změnu chování dětí či mladistvých. Posledním tragickým případem je víkendová vražda čtrnáctileté dívky, kterou podle vyjádření policie spáchal její stejně starý spolužák. Alarmující mělo být pro okolí tohoto chlapce, že již loni byl podezřelý ze shození kamaráda do výtahové šachty. Tehdy hoch naštěstí přežil. K soudu se však případ dostal až poměrně pozdě a nežli stačil rozhodnout, ať už o umístění do diagnostického ústavu či jiném opatření, čtrnáctiletý chlapec zaútočil znovu. Tentokrát dívka nepřežila. Takto narušené děti nejde podle našich zákonů zavřít do vězení. Kdyby však orgány, kterým tyto pravomoci náleží, zasáhly, nemuselo k této tragické události dojít. Psychologové jasně deklarují, že v případě dětí, u nichž se projevují agresivní sklony, je nezbytně nutné, aby spolupracovali instituce jako policie a škola, sociální pracovníci, lékaři i okolí dítěte. Případy, kdy se děti stávají doslova agresory, se množí. Dodnes je nevyřešen případ tří studentů terorizujících učitelku střední školy. Je na zvážení, zda se okolí těchto tyranů natolik bojí, že nezasáhne, nebo se v naší společnosti rozšířila vlna nezájmu o to, co se děje druhým, netýká-li se to zrovna přímo nás. Tato lhostejnost je nebezpečná pro nás všechny a měli bychom se jí varovat, neboť nikdy nevíme, co se může přihodit každému z nás. Život čtrnáctileté dívce už nikdo nevrátí, společnost by ale měla hledat řešení, která v maximální míře omezí takovéto činy. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama