Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2016 9:46:51

Vždy pečlivě přemýšlejme, koho podpoříme

Vždy pečlivě přemýšlejme, koho podpoříme

Fašizující tendence vznikají pravidelně v situacích, kdy vláda dané země nečiní dostatek kroků, aby se lidé cítili bezpečně a relativně zajištěně.

Současný problém nelegální migrace působí pro mnohé dojmem, že vláda nemá jasný a pevný postoj. Takový postoj, který by dokázal občany přesvědčit, že vládní koalice bude činit kroky zabraňující tomu, aby se naší země migrační krize negativně dotkla, a jasně dala najevo, že bezpečí našich občanů je vždy na prvním místě. Vyjádření vládních politiků jsou často nejednotná, což vyvolává u mnohých z nás obavu.  Tohoto stavu se chytají různí hochštapleři, kteří úspěšně klamou tělem. Takový člověk nemusí mít zrovna tetování s hákovým křížem na krku, bomber a holou hlavu. Může to být klidně uhlazený pán v saku či příjemná mladá žena. V poslední době opět exceluje Adam B. Bartoš, který dříve nechvalně proslul svými seznamy Židů žijících v České republice. V souvislosti s migrační krizí se teď on a jemu podobní s fašistickými názory rojí jako houby po dešti. Na popud Jiřího Dienstbiera je zřízen i speciální projekt Hatefree culture. Ten má údajně pomáhat bojovat s projevy nenávisti. Jeho výsledky půjdou asi těžko blíže kvantifikovat, nicméně dojem zanechává zatím velmi rozporuplný. Tím, že lidem doslova vnucují, za což jsou ostatně placeni, jak jsou nenávistní, je tak maximálně rozčilují a lidé mají pak pocit, že musí patřit do nějakého opačného tábora. Takto vzniká polarizace, jaké jsme v posledních měsících svědky. Hrstka intelektuálů odtržených od reality normálních lidí káže svou pravdu. Jenže když z normálního člověka, jenž má obavu o svou rodinu a budoucnost vlastní země, začnete neustále dělat fašistu či xenofoba, nakonec ho do té polohy můžete dotlačit, ač o tom sám předtím vůbec neuvažoval. Naše výhoda zatím spočívá v tom, že různé strany a hnutí, které se s pravicovým extrémismem momentálně snaží uspět, jsou zcela roztříštěné a reprezentovány různými samozvanými vojevůdci, jimž ale chybí „armáda“, a naštěstí postrádají potřebné charisma. Navíc se kolem nich pohybují různé podivné postavy vystrkující růžky z propadliště dějin. Obecně platí, že bránit fašistickým tendencím je nesmírně nutné. V první řadě by politici měli naslouchat občanům a vnímat jejich potřeby a touhy. Pokud bude vláda respektovat názory slušných lidí, nebudou mít otevření ani skrytí fašisté žádnou šanci uspět. Věřím, že v případě naší republiky zvítězí zdravý rozum a lidé nejlépe sami rozhodnou o tom, co je správné pro budoucnost ať už nás či našich dětí. Fašismus si naši dědové a otcové zažili na vlastní kůži. Přes hrůzy, které přinášel, nikdy náš národ této zrůdné ideologii nepodlehl a já pevně doufám, že tomu tak bude i nyní, neboť fašismus vyvolává jen vzájemnou agresi a bezpráví, které nelze v žádném případě obhájit či omluvit.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama