Ing. Miroslav Joch, MBA

  • SOCDEM
  • Jihočeský kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2024 7:47:50

Psi štěkají, ale karavana jede dál

Psi štěkají, ale karavana jede dál

ODS v čele s ministryní Černochovou hlásá do světa, že česká armáda přezbrojuje. Vláda podepsala smlouvu s Američany na letouny F-35 za miliardy, které platíme teď a letadla uvidíme za deset let, možná.

Od Švédů koupíme 145 obrněných vozidel pěchoty za 6 miliard. Od Němců koupíme tanky za další miliardy. A od zbrojaře Strnada nové vojenské Tatry – dejme tomu, tady aspoň neroztáčíme kola cizího průmyslu, ale snad toho našeho. Paní ministryně obrany se nedávno pochlubila, že už uzavřela kontrakty za půl bilionu korun – to je 500 miliard!  Pro srovnání – náklady na starobní důchody stojí stát ročně 90 - 100 miliard.  Paní ministryně Černochová z ODS utratila za novou výzbroj už pět ročních rozpočtů na starobní důchody, kdy vláda současně tvrdí, jak na valorizaci penzí už nezbývá a předčasné odchody do penzí je třeba přiškrtit. Protože na to stát nemá. Rozumím, že musí armáda přezbrojit a že musí plnit závazky vůči NATO.Jen nerozumím, proč například kupujeme pro armádu pětkrát předražené kulomety za 1,5 miliardy od českobudějovické firmy, a když na to média poukáží, aktéra toho byznysu ještě na obraně povýší. Zřejmě v duchu hesla: Psi štěkají a karavana jde dál. Hranice mezi zodpovědným zajištěním naší obranyschopnosti a válečnými choutkami kořeněnými mámením byznysu - bez ohledu na situaci v zemi a názory občanů, je velmi tenká. Nezájem o službu v armádě nastavuje paní ministryni zrcadlo.
https://www.kverulant.org/cases/vysoky-urednik-z-obrany-ktery-koupil-za-miliardu-petkrat-predrazene-kulomety-byl-povysen/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama