Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2024 15:14:00

Itálie a Česká republika jsou přirozenými strategickými partnery

Itálie a Česká republika jsou přirozenými strategickými partnery

Další ekonomická spolupráce v mezinárodním obchodu, hodnocení, ale i rozšíření česko-italských vztahů, to byly nosné body konference pořádané Italsko-českou smíšenou obchodní a průmyslovou komorou (CAMIC) v Poslanecké sněmovně.

 Záštitu nad akcí převzal Vojtěch Munzar, poslanec Parlamentu České republiky, jenž je i členem sněmovní Meziparlamentní skupiny České republiky a Itálie.

„Itálie a Česká republika jsou přirozenými strategickými partnery. V České republice si našlo domov téměř osm tisíc italských občanů a působí zde až tři tisícovky italských firem. Ti všichni společně vytvořili velmi přátelskou až rodinnou atmosféru pro všechny italské partnery. Naše spolupráce se v posledních letech velice rozvíjí na všech možných úrovních: kulturní, turistické, politické i ekonomické,“ vyjmenoval Vojtěch Munzar.

„Ekonomická spolupráce je na velmi dobré úrovni. Podle předběžných výsledků za rok 2023 je Itálie naším pátým největším vývozním a šestým dovozním partnerem. Nešlo by to bez vzájemné spolupráce konkrétních firem a konkrétních lidí. Často říkám, že když se skloubí italský smysl pro design a český smysl pro technologickou preciznost, tak to funguje skvěle. Navíc oba naše národy mají veliký smysl pro improvizaci a hledání řešení problémů,“ dodal Munzar.

„Itálie je náš čím dál bližší partner a spojenec. Naše spolupráce se dotýká mnoha oblastí, velmi významná a dynamicky rostoucí je spolupráce v ekonomické oblasti. Jsem rád, že Itálie patří k hlavním hospodářským partnerům naší země. Co se týče zahraničního obchodu, vyhoupla se Itálie na pátou pozici našeho nejdůležitějšího obchodního partnera. A proto jsem rád ve Sněmovně přivítal a otevřel Česko-italské byznysové forum, jehož hlavním tématem byl rozvoj inovací v oblasti mobility,“ dodal Jan Skopeček, místopředseda Poslanecké sněmovny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama