ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2020 12:04:00

Získat hypotéku může být složitější

Získat hypotéku může být složitější

Komentář na facebookovém profilu k ovlivnění hypotečního trhu pandemií koronaviru

 I trh s hypotékami je totiž ovlivněn pandemií koronaviru. Lidem, kteří pracují v oblastech, které vládní opatření zasáhla nejvíce, tak mohou být se svou žádostí o hypoteční úvěr odmítnuti, případně získat daleko nižší částku, než potřebují. A to jen z toho důvodu, že v řadě podniků hrozí propouštění a na to samozřejmě reagují také banky.

Bankovní úředníci tak jsou obezřetní více než kdy jindy. Neprověřují tedy jen žadatele samotného. Sledují také profesi a odvětví, v němž žadatelé pracují. Logicky totiž chtějí mít co největší jistotu, že si klient udrží práci co nejdéle.

Odnést to mohou především mladé rodiny, pro něž se tak získání bydlení může stát ještě méně dostupným.

Opravdu jsem přesvědčen o tom (a tvrdím to od začátku), že tak přísná a především tak dlouhá bezpečnostní opatření vůči podnikatelskému sektoru nebyla na místě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama