JUDr. Ing. Zdeněk Hraba, Ph.D.

  • Benešov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2024 7:17:00

Mít jiný názor je naprosto normální, to není žádná tragédie

Mít jiný názor je naprosto normální, to není žádná tragédie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k druhému kolu senátních voleb

 Milí sousedé, přátelé, podporovatelé,

děkuji vám za každý jeden hlas. Vy mě znáte, víte, jaký jsem a jaké mám hodnoty. Teď bych chtěl ale něco říct zejména těm, kteří v prvním kole senátních voleb – naprosto legitimně – dali svůj hlas jiným kandidátům. Vaši volbu respektuji. Ostatně vybrat si svobodně svého zástupce je právo, které je každému garantováno naší Ústavou.

Pro druhé kolo, které proběhne pátek a sobotu 27. a 28. září, se výběr zúžil na dva finální kandidáty. Ode mě neočekávejte masírku. Důvěru si buduji prací, ne marketingem. Jen vám chci zcela otevřeně říct, co vám mohu nabídnout.

Předně zmíním, že vám nemohu slíbit, že změním své názory. Takovou věc já nedělám. Zato vám ale mohu garantovat, že i přes možné názorové rozdíly s vámi budu vždy rád debatovat – a hlavně moc rád osobně – a respektovat vaše, pokud možno slušné, argumenty. Protože mít jiný názor je naprosto normální, to není žádná tragédie. Ostatně i tady, na sociálních sítích, se najde dost lidí, se kterými jsme se i přes neshody sešli a o věcech společně debatovali.

Stejně tak si můžeme plácnout na to, že ani přes mnohé výhrady například k fungování současné Evropské unie, nebudu zpochybňovat naše členství jako takové a ani zpochybňovat naše spojenecké závazky v NATO.

Garantuji vám, že - stejně jako doteď - budu jako jediný kandidát, reálně žijící v našem senátním obvodě, v dennodenním kontaktu s vámi, sousedy, zástupci obcí, měst, spolků a firem působících u nás v regionu. Prostě se nebudu řídit tím, co je zrovna „in“, ale co vy, moji sousedé, opravdu potřebujete.

Garantuji vám, že vždy budu respektovat každého jednotlivce stejně bez ohledu na orientaci, že budu hájit rovná práva jednotlivců garantována Ústavou a že nikdy nebudu snižovat důstojnost kohokoliv, i příslušníků jakékoliv menšiny, skrze mnohdy nechutné výrazy, které v podobných debatách ve veřejném prostoru padají. Nemohu vám však slíbit, že si stoupnu s duhovou vlajkou do průvodu a podpořím rozšíření pojmu manželství.

Garantuji vám, že každé mé jednotlivé hlasování se děje po detailním prostudování návrhu a pečlivém zvážení všech pro a proti. Nebudu totiž nikdy hlasovat tak, jak mi někdo přikáže.

A mohu vám ze 100 % garantovat, že to, co jste si právě přečetli, nejsou jen plané řeči, protože se výše popsaným řídím po celou dobu. Nejen v politice, ale především v životě.

Celý život jdu rozumem proti nesmyslům a srdce mi bije pro náš společný domov.

Děkuji za vaši podporu, případné hlasy a přeji vám i tento týden šťastnou volbu.

Váš senátor a hlavně soused

Zdeněk Hraba

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama