JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2024 10:21:00

Víte, co je "deputinizace"?

Víte, co je "deputinizace"?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nákupu ruského plynu a ropy přes prostředníky a za vyšší ceny

 Jedná se o novotvar v našem jazyce, označující technologický proces, kdy se plyn či ropa, pocházející z území Ruské federace, transferuje přes potrubí třetího státu, aby následně dorazila na území koncového odběratele zcela očištěná od ideologických zplodin.

Náklady na jeho realizaci činí zpravidla 200 až 300 procent z původní ceny dané komodity, což je sice z ekonomického hlediska krajně nevýhodné, avšak pro vládu, hlásící se k hodnotové politice, zcela zanedbatelné. Ostatně nakonec to zaplatí její občané, a ještě jim za to jejich méně důmyslná část zatleská.

Deputinizace je využívána zejména v Evropě, a to především ze strany zemí, vykazujících stupeň maximální servility k politice ekonomického kolonialismu, realizované již mnoho let ze strany USA.

Na absolutní špiče mezi všemi těmito zeměmi se již třetím rokem drží Česká republika. Petr Fiala tak znovu dokazuje, že je světovým lídrem i v této oblasti! Gratulujeme a posíláme klíčenku PRO!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama