Jiří Čunek

ANO křesťanským hodnotám
  • KDU-ČSL
  • Vsetín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2024 20:19:00

Vsetín podpoří zvelebení psychiatrické ordinace

Vsetín podpoří zvelebení psychiatrické ordinace

Příspěvek 450 tisíc korun na rekonstrukci ordinace psychiatrie a vylepšení jejího vybavení schválili na svém jednání v pondělí 16. září vsetínští zastupitelé.

 Jedná se o první významnou finanční podporu radnice soukromému lékaři v rámci městského dotačního titulu pro společensky potřebné profese.

„Ve Vsetíně je stejně jako v mnoha dalších městech nedostatek některých lékařských specialistů, mimo jiné i psychiatrů, kteří navíc mají dlouhé čekací lhůty. Proto jsme se rozhodli podpořit ordinaci, která ve Vsetíně již provozována je a také díky rekonstrukci plánuje navýšit počet pacientů ze současných necelých šesti set na devět set,“ uvedl starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL) s tím, že ordinace nabízí mimo jiné terapie mladistvým od 14 let.

Udělení dotace je přitom podmíněno několika závazky. Ordinace se například zavazuje poskytovat lékařské služby lékaře ve Vsetíně na nejméně pět let a rekonstrukci musí provést nejpozději v roce 2025.

Uvedenou finanční podporu pro psychiatrickou ordinaci mohou v brzké době následovat další. „V rámci stejného dotačního titulu aktuálně totiž řešíme podporu ordinací dvou zubních lékařů,“ uzavřel starosta Čunek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama