MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2024 13:09:00

Máme tady jednoho pána s „hroší kůží“

Máme tady jednoho pána s „hroší kůží“

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k deseti otázkám novinářů o kauze střelby na FF UK, které ministr vnitra Rakušan nezodpověděl

 Máme tady jednoho pána, co si původně myslel, že bude učit děti, a nakonec se řízením osudu a zřejmě omylem stal ministrem vnitra. Je to opravdu pán s „hroší kůží“. Když mu policie pozatýkala půlku jeho kámošů z partaje, kterou vedl, nenašel důvod k rezignaci! I když podle nejen mého názoru byl v šifrované komunikaci s členy zločinecké skupiny, minimálně měl šifrovaný telefon, se kterým si v té zločinecké skupině volali.

A co dnes? Dnes má pod sebou mimo jiné policii, za tu má i zodpovědnost. Vedení pražské policie nezvládlo zákrok na Filozofické fakultě, zemřelo 14 studentů. Důvod k rezignaci? Pro pana ministra, ani v nejmenším! Jeho neschopnost, či snad všehoschopnost je do očí bijící.

Pane Rakušane, tohle je naprostá tragédie. Jak může člověk s takovou "hroší kůží" řídit ministerstvo vnitra? Vaše nezodpovědnost je neomluvitelná. Je načase, abyste se postavil čelem ke svým chybám a vzal na sebe zodpovědnost za své činy.

Demisi na stůl. Okamžitě. Děkujeme!

Už toho bylo dost. Pane Rakušane, odstupte a dejte prostor někomu, kdo tuto roli zvládne s důstojností a odpovědností.

Deset nezodpovězených otázek novinářů z novinek.cz snad na odstoupení stačí, pane ministře!

1. Z usnesení policie zveřejněného v médiích vyplývá, že pachatel byl v budově fakulty už půldruhé hodiny před střelbou a že v té době ho tam hledalo několik policistů. Jenže prověřili pouze přízemí a částečně 1.patro, zatímco střelec byl až ve 4.patře. Přijde Vám takový postup policie v pořádku?

2. Nešlo o podcenění situace ze strany policie a také o nedostatečnou prohlídku?

3. Policie měla už při pátrání po budoucím střelci ještě před jeho útokem na FF podezření, že nejde jen o sebevraha, ale že může být nebezpečný i okolí. Je tomu podle Vašich informací tak?

4. Pokud ano, což potvrzují i informace z usnesení, protože policie prý tušila díky poznatkům od svědkyně, že pachatel „něco velkého“ chystá, proč policie nepřijala patřičná opatření? Proč nevarovala školu, lidi v budovách? Proč evakuovala jen Celetnou a nikoli hlavní budovu na Palachově náměstí, když navíc právě v ní byl podle zjištění policie pachatel nejčastěji?

5. Stojíte i nadále za svým tvrzením, že byl postup policie zcela v pořádku? A to i v souvislosti s tím, jak naštvaně reagují na odložení věci poškození, jak upozorňují na řadu nezodpovězených otázek a okolností?

6. I vzhledem k jejich popuzení, omluvíte se jim Vy, nebo vedení policie, ať už prezidia či té pražské? Nebo prostě někdo?

7. Dosud nebyl jasně vysvětlen a sdělení veřejnosti ani motiv pachatele. Učiníte tak nyní?

8. Pachatel měl mít v minulosti konflikt na svém pracovišti na Letišti Praha, když tam donesl zbraň? Neměl to někdo (včetně policie) řešit i v souvislosti s tím, že pachatel loni získal zbrojní průkaz?

9. Jak je možné, že obvodní lékař nevěděl při kladném posudku u žádosti o vydání zbrojního průkazu o předchozí psychiatrické a psychologické léčbě dotyčného?

10. Víte o tom, že pachatel měl mít slovní konflikt s otcem na jeho pracovišti na Letišti Praha, načež ho v den tragédie na FF rovněž zastřelil? Je znám důvod vraždy jeho otce? Můžete motiv alespoň přiblížit? Nebo nějak tento nejasný moment vysvětlit?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama