MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.07.2024 10:21:00

Mysleli jsme, že si vycinkáme svobodu, ne orchestr řízený generály

Mysleli jsme, že si vycinkáme svobodu, ne orchestr řízený generály

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům koordinátora pro strategickou komunikaci Otakara Foltýna o tom, že na vlastní názor má právo každý, na vlastní fakta nikoliv.

 „Já žádnou cenzuru dělat nebudu. A pokud někdo tvrdí, že ano, tak říkám: Prosazuje ruský narativ, jedná proti vlastnímu státu a je kolaborantem současného kremelského režimu proti zájmům České republiky.“ Foltýn.

Na můj vkus je to docela ostrý začátek strategické komunikace státu vůči svým občanům... ale stále jsem se nedozvěděl, co konkrétně bude činností tohoto pána?

Co přesně má v popisu práce?

Rozeštvávat společnost?

Možná bude jen sedět v kanceláři, pít kávu a prohazovat papíry z jedné hromádky na druhou?

Opravdu nevím.

Takže nemám právo na svá fakta... a ta fakta, na která budu mít právo, se dozvím na webu jeho úřadu nebo jak?

To mi připomíná starý vtip: "Jak získat přesné informace ve státní správě? Počkejte, až je popřou!" Možná bych měl začít sledovat jeho web, abych věděl, co si mám myslet.

Jeden voják sedí na Hradě jako prezident, další ze štábu křičí, že jsme ve válce a div nemobilizuje, a třetí je na úřadu vlády a bude nám určovat, co si máme myslet a říkat.

Neuvěřitelná doba.

Kvůli tomu se cinkalo klíčema?

Možná se dočkáme toho, že nám budou posílat ranní rozkaz s tím, co si máme obléct a co si máme myslet. "Dneska povinně modré ponožky a myslete pozitivně o státním rozpočtu!"

Neuvěřitelná doba, vážně. Když jsme cinkali klíčema, mysleli jsme, že si vycinkáme svobodu, ne orchestr řízený generály ...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama