MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.08.2024 10:31:06 - Tabáček

Postrádám logiku

Proč a kdo ustanovil, že Ukrajinci se svými auty nemusí na technickou? A vztahuje se to na Ukrajince nebo na auta s Ukrajinskou SPZ? A platí to pro všechny Ukrajince, i třeba ty, co tu žijí už třeba 10 let? A co když si Ukrajinec pořídí auto zde? Nevím, zda mi budete umět odpovědět, ale třeba zjistíte od ministra víc. Ani nevím, zda je tento nespravedlivý systém nastavil Rakušan nebo ministr dopravy a už vůbec ne proč. Jakou to má logiku. Vám děkuji, že jste na to upozornil, opět se totiž ukazuje, že tato vláda neměří všem stejným metrem

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

dmt, hana brulíková, Radko

Odpověď

18.08.2024 19:13:04 - MUDr. Jiří Mašek

Na Ukrajině dle mých informací STK nemají a nemají tedy povinnost pravidelných technických kontrol. Nyní s povinnosti registrovat svá vozidla v ČR, která  pro Ukrajince platí od 1.1.2024 pod hrozbou pokuty, je registrována zhruba  jen polovina z odhadovaných 50 tisíc vozidel. Zde se nabízí zintenzivnit kontroly registrace a  zvážit u těchto vozidel STK. Nařízení by se měla dodržovat.