Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2024 18:43:41

Dobře placení vládní lunatici

Dobře placení vládní lunatici

Není pochyb o tom, že tato vláda dělá chyby, z nichž největší je ta, že jakékoliv pochybení neumí přiznat. Střílí se tak do vlastní nohy, jak by řekli myslivci, ovšem za peníze nás všech.

Jak je možné, že lidé jako Petr Fiala nemají kousek sebereflexe nebo alespoň kritického myšlení a oné pokory, kterou tak rádi vzývají?

Našla jsem jedno vysvětlení: existuje nakladatelství, které se jmenuje Centrum pro studium demokracie a kultury, sídlí v Brně a v roce 2021 do ní vstoupil se svými přáteli předseda vlády Petr Fiala. Nakladatelství vydalo letos již 12 knih s opravdu štěpnými tituly, jako Ve stínu kněžství, O smrti a pohřbívání atd. V těchto knihách je hodně mystiky – posuďte třeba tuto myšlenku: Současný řád není založen na regulaci jednání. Vychází z rozvoje lidských možností, není již založen na hranicích vertikálních – zdech, vymezujících povolené a zakázané, nýbrž na hranicích horizontálních - silnicích a dalších spojích, které člověka uzavírají v infrastrukturální síti ... nebo vydali studii o Immanuelu Kantovi, kde se ukazují možnosti transcendentální metody a inspirativně se pojednává o aktu úžasu. 

Tak se zdá, že toto je rámec myšlení předsedy naší vlády: je přesvědčen o tom, že je transcendentálními silami předurčen a nadán k vědění všeho a k úspěchu na každém kroku. Proto odhazuje reálná fakta a pokračuje v nesmyslných pseudoprojektech typu rušení EET, rušení superhrubé mzdy, evropských řešení energetické krize a pseudoreformy důchodů. Proto mu vyhovují místopředsedové vlády jako popletený profesor Válek, typický lunatik, nebo samozvaný ajťák a již exministr Bartoš, jehož hlavním zájmem je jeho účes a digitalizaci stavebního řízení ministersky zvoral a dosud to ani v plném rozsahu nepochopil.

Vedle tohoto povedeného nakladatelství existuje v Brně ještě jedna úžasná buňka, totiž Evropský informační projekt, který se zabývá základním a aplikovaným výzkumem fungování ČR v EU. Zde figuroval Petr Fiala jenom rok, v dubnu 2022 se nechal vymazat, ale personální propojení s Centrem pro studium demokracie a kultury funguje dál. A funguje také čerpání dotací. Za dobu své existence dostalo toto Centrum 159 dotací v celkové hodnotě přes 98 milionů korun a také dvě veřejné zakázky v hodnotě přes 3 miliony korun. Evropský informační projekt dostal 4 dotace ve výši přes půl milionu korun. Peníze se zkrátka kolem Petra Fialy pilně otáčejí, takže měl z čeho ukládat do zločinecké kampeličky (Podnikatelské družstevní záložny) miliónek, na který pak údajně zapomněl.   
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama