Mgr.Bc. Milan Rychtařík

starosta města Louny
  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2024 13:07:25

Ministerstvo pro místní rozvoj nezvládlo digitalizaci stavebního řízení

Ministerstvo pro místní rozvoj nezvládlo digitalizaci stavebního řízení

Nefunkční IS stavebního řízení - MMR

Ani po několika týdnech ostrého provozu neodstranilo Ministerstvo pro místní rozvoj závažné chyby v informačním systému stavebního řízení – ISSŘ. Louny, stejně jako i jiná města bojují s aplikací, která není vyladěna na ostrý provoz.

Jako starosta města Louny se ptám pana ministra Bartoše, kdo ponese odpovědnost za absolutně zpackaný projekt digitalizace stavebního řízení?

Na řadu připomínek ze strany stavebního úřadu MMR ani nereaguje.

Poskytnutý manuál obsahuje funkcionality systému, které nejsou v ISSŘ přístupné.

Urychlené stavební řízení není prostě možné a to i přesto, že to pan ministr Bartoš řadil jako vysokou prioritu svého resortu.

Na druhou stranu jsme zavaleni nabídkami drahých školících agentur, které nás chtějí v ISSŘ naučit pracovat. Budí to opravdu dojem dobře promyšleného byznys plánu.

Nedostupnost nezbytných funkcionalit: Digitální stavební řízení trpí absencí klíčových funkcí, které jsou nezbytné pro efektivní správu a řízení stavebních projektů.

Louny, tak jako pravděpodobně i jiná města v ČR budou nadále používat IS VITA, který je alespoň lety prověřen a je funkční.

Zlost a negativní emoce stavebníků odnášejí mé kolegyně ze stavebního úřadu, které stále a dokola budou upozorňovat MMR na nefunkčnost celého systému.

Mgr. Milan Rychtařík

starosta města Louny

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama