Mgr. Bc. Vít Rakušan

  • STAN
  • 1. místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2024 10:23:00

Chtěli lidi vyděsit a vystrašit, protože věděli, že jim to může něco přinést

Chtěli lidi vyděsit a vystrašit, protože věděli, že jim to může něco přinést

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke čtení na prázdniny.

 Můj tým mi navrhl, jestli bych se s vámi nechtěl podělit i o něco prázdninovějšího. Třeba nějaký tip na knížku, která mě v poslední době zaujala. Přišlo mi to jako dobrý nápad. Jim poté, co jsem přinesl na nadcházející poradu knihu „Kdy vypukne válka“, už moc ne.

Svou letní literaturou nechci nikoho strašit. Je v něčem nadčasová, ale ne aktuální. Je to knížka polského historka o Československu 30. let minulého století. Je v ní krásně vidět, kdo byl v té době státníkem a kdo byl politikem, který myslel jen na své zisky. Jsou tam vidět čeští politici, kteří i v té nejhorší krizové době, kdy se měla země spojit, mysleli na sebe a účel světil prostředky.

Chtěli lidi vyděsit a vystrašit, protože věděli, že jim to může něco přinést. A v tom vidím podobnost s některými dnešními politiky. Asi nemusím jmenovat.

Tak to byl můj tip. Budu rád, pokud mi dáte nějaké tipy vy, klidně i odlehčenější! 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama