kvalita potravin
Jurečka si před volbami vzpomněl, že existuje problém s kvalitou potravin, která se u stejných značek v různých zemí liší a chce to na půdě EU změnit. Má podle vás šanci? A není možné změnit zákony u nás? Ono totiž neplatí, že by to bylo jen o ceně. Méně kvalitní potraviny jsou totiž stejně drahé ne-li dražší než ty kvalitnější v cizině.
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
23.02.2017 19:18:09 - Mgr. Herbert Pavera
Dobrý den, o kvalitě potravin se u nás mluví docela dlouho. Já sám se snažím apelovat na spotřebitele, aby dávali přednost těm potravinám, které vyrobili regionální výrobci potravin a které občané znají jako regionální potraviny. Výrobu těchto potravin je možné často i shlédnout v nejbližším okolí spotřebitele.
Co se týká kontroly kvality všech potravin, tak vítám kontroly ze strany Státní zemědělské a potravinářské inspekce a jejich prezentaci výsledků kontrol široké veřejnosti. Každý občan má právo vědět, jaké potraviny jí. A výrobci potravin ať už naši nebo zahraniční mnohdy spoléhají na to, že se občan nezajímá o složení potravin a i proto jim nabízí méně kvalitní potraviny i za vyšší ceny než v zahraničí.
Pokud však výrobce mylně informuje spotřebitele o složení potravin, může dostat i velké pokuty.