Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2024 11:23:00

Poctivá práce se vyplácí a má to smysl

Poctivá práce se vyplácí a má to smysl

Dne 2. října 2024 byly na Krajském úřadě Jihomoravského kraje slavnostně vyhlášeny výsledky 23. ročníku ceny „Spokojený zákazník Jihomoravského kraje“.

 Národní cenu českých spotřebitelů zde ve 4 kategoriích získalo celkem 14 podnikatelů, jejichž jmenovitý přehled je uveden v příloze této tiskové zprávy. 79 % z nich přitom zaměstnává méně než 10 osob.

Příklady oceněných ukazují, že poctivá práce se vyplácí a má to smysl,“ řekl hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, pod jehož záštitou akce proběhla.

Jsme moc rádi, že můžeme tímto způsobem veřejnost nejen v Jihomoravském kraji, ale i po celé ČR upozornit na podnikatele a firmy, kteří naplňují vysoká očekávání spotřebitelů, a že u nás bude díky nim a jejich práci spokojených zákazníků přibývat,“ uvedl za SČS během slavnostního vyhlášení koordinátor těchto cen Viktor Vodička.

Udělení Národní ceny českých spotřebitelů Spokojený zákazník totiž vyjadřuje skutečnost, že daný podnikatelský subjekt poskytuje své služby nebo produkty v souladu s vysokým očekáváním spotřebitelů a že v rámci svého oboru naplňuje nejen požadavky dané obecně závaznými právními předpisy a zejména živnostenským zákonem, ale že má při poskytování služeb a uvádění výrobků na trh dostatečně srozumitelně deklarovánu i jejich jakost, že má zaveden odpovídající systém pro řešení stížností a požadavků spotřebitelů a že své služby anebo výrobky poskytuje na nadstandardní úrovni.

Do hodnocení a konečného výběru oceněných podnikatelů jsou přitom zapojeni nejen spotřebitelé, ale i zástupci místních a podnikatelských samospráv, profesních komor, dozorových orgánů, živnostenských úřadů a další nevládní organizace. Návrhy na přiznání ceny jsou pak podrobeny vždy přezkoumání v hodnotící komisi, kterábyla v Jihomoravskémkraji ustavena již v roce 2001 a které předsedá náměstek hejtmana pan Ing. Jan Zámečník.

Společně s nově oceněnými podnikateli tak bylo v Jihomoravskémkraji uděleno již celkem 283 těchto cen Sdružení českých spotřebitelů a bližší informace o nich stejně jako o jejich zásadách, podle kterých jsou vyhlašovány, je možné najít na stránkách ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama