Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2024 17:17:00

Hejtman Kulhánek nedokázal sehnat ani korunu navíc

Hejtman Kulhánek nedokázal sehnat ani korunu navíc

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rekonstrukci Císařských lázní v Karlových Varech

 Pokaždé, když se v Karlových Varech projdu kolem zrekonstruovaných Císařských lázní, vybaví se mi příběh, kterému se i novináři dlouhé roky vyhýbali. Naprosto jedinečná kulturní památka chátrala a hledat peníze v městském, krajském nebo státním rozpočtu se nikomu nechtělo.

Ano, částka nutná na rekonstrukci Lázní byla obrovská, ale jak je vidět, všechno jde, když se chce. Společně s bývalým premiérem Andrejem Babišem jsme dali dohromady sumu 800 milionů a vše připravili pro kompletní a kvalitní rekonstrukci celého objektu. Financování bylo spravedlivé – půlku dají ministerstva kultury a financí a půlku Karlovarský kraj.

S odstupem čtyř let je ale situace úplně jiná. Konečná částka za opravu Císařských lázní přesáhla neuvěřitelnou miliardu a půl a hejtman Kulhánek nedokázal na vládě a ministerstvu kultury sehnat už ani korunu navíc. Svými zásahy do projektové dokumentace přitom navyšoval původní cenu.

Vše financuje z pokladny Karlovarského kraje, kde dříve či později budou tyto stamiliony chybět. Z dokončeného projektu mám proto jako tehdejší hejtmanka radost, ale z konečného vyúčtování prací na rekonstrukci celé budovy mě lehce mrazí.

Vím totiž, že bych se v hejtmanském křesle chovala daleko zodpovědněji. Ke krajským penězům bych byla šetrnější a peníze na vládě bych šla vybojovat stůj co stůj. Takový ale současný hejtman bohužel není.

I přesto si ale dovolím vám prohlídku opravené karlovarské národní kulturní památky doporučit, neboť se opravdu jedná o jedinečný objekt, který si obdiv a zájem veřejnosti vždy zasloužil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama