Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2024 16:21:00

Hlasy se budou připočítávat čtyřem největším krajům. To přece není možné...

Hlasy se budou připočítávat čtyřem největším krajům. To přece není možné...

Projev na 107. schůzi Poslanecké sněmovny 21. června 2024 ke korespondenční volbě

 Vážené kolegyně, kolegové,

chtěla bych se zeptat. My v tuto chvíli projednáváme korespondenční volbu ve třetím čtení, kterou nám předložilo 15 poslanců, a já tady vidím pouze jednoho poslance z daných předkladatelů. On tady vystupoval pan Michálek, na kterého chci, vaším prostřednictvím, právě reagovat.

Velmi bych tady chtěla otevřít právě otázku sčítání hlasů. Ty hlasy se budou připočítávat čtyřem - s největší pravděpodobností čtyřem - největším krajům. V původním návrhu byl kraj Moravskoslezský a Středočeský a v pozměňovacím návrhu přibyl ještě kraj Jihomoravský a hlavní město Praha.

Já bych tady chtěla otevřít tuto otázku, protože si myslím, že je opravdu klíčová a důležitá, protože není přece možné, aby to bylo vůči těm ostatním deseti krajům... Já k tomu mám hotovou i jasnou, přesnou analýzu, která ukazuje, o kolik mandátů těch deset krajů přijde a jak bude velmi rozdílné, že například ve velkém kraji vám bude stačit 40 000 hlasů na získání mandátu a v menším kraji 60 000 hlasů.

Vidím tady předkladatelku pouze Lucii Potůčkovou. Myslím si, že jste si vy dali pevné hlasování dnes na třináctou hodinu. A já vás vyzývám, aby tady byli všichni předkladatelé, protože já bych s touto analýzou chtěla vystoupit a chtěla bych ji tady velmi intenzivně s vámi diskutovat.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama