Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2024 13:10:00

Učebnicový příklad snahy o profesní diskriminaci

Učebnicový příklad snahy o profesní diskriminaci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odmítnutí koncertu Ilony Czákové kvůli tomu, jaké zastávala za covidu.

 Kádruji, kádruješ, kádrujeme… NEUVĚŘITELNÉ.

Nevěřila jsem vlastním očím, když jsem si tento text přečetla. Opravdu zakážeme lidem, kteří slepě neodkývou vše, co se jim předloží, výkon jejich povolání? V tomto případě zpěvu? Nebo ještě zákeřněji - nedovolíme, nebo ztížíme, jim ho vykonávat, když jim nepronajmeme sály nebo “nedoporučíme” účast na jejich akcích, protože jsou “nevhodní”?

Jde přímo o učebnicový příklad snahy o profesní diskriminaci z důvodu projevu jiného názoru, v tomto případě na očkování. Jde ze strany těch lidí nejen o zcela neomluvitelné výroky vůči turné Ilony Csákové, ale jde především o výroky v rozporu s naší Ústavou a Listinou základních práv a svobod. Profesní diskriminace je zcela nepřípustná, protože každý průměrný člověk chápe, že názory na očkování nemají se zpěvem a výkonem tohoto povolání nic společného. Ostatně o podobném typu “nevhodnosti” by mohla mluvit třeba Marta Kubišová…

Jedinou odpovědí na podobné nehorázné výroky mohou a měly by být plné sály posluchačů, ať očkovaných nebo neočkovaných, protože o to tady vůbec nejde - jde o to, že kvůli vlastnímu názoru byla Ilona Csáková označena některými lidmi za “nevhodnou” (!!!!) A to může být začátek konce svobodné, demokratické společnosti. A to nesmíme NIKDY připustit. Nikomu nesmí být zakazován výkon povolání pro projevený názor. A přesně o to ti lidé žádají… 

PS: A nemusíme chodit ani tak do minulosti k Martě Kubišové. Nedávno nebyl jako host připuštěn na akci olympionik a lékař Lukáš Pollert (!!!), v Olomouci byla v těchto dnech zrušena akce Martiny Kociánové a jejích dvou hostů v Pevnosti poznání. Opět - “nevhodnost” (!!!) z důvodu jiných názorů. V demokratické společnosti a právním státě něco neuvěřitelného.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama