Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2013 17:41:15

Nový úsek D3 vyřeší řadu dopravních problémů, odhalil ale jiné komplikace

Nový úsek D3 vyřeší řadu dopravních problémů, odhalil ale jiné komplikace

Dnešního zahájení provozu na části D3 u Plané nad Lužnicí jsem se nemohl zúčastnit. Předsedal zasedání Zastupitelstva Jihočeského kraje. Otevření jakéhokoliv úseku dálnice na území jižních Čech je zprávou, kterou nelze přivítat jinak než s radostí.

Nová dálnice u Plané nad Lužnicí rozhodně je takovou pozitivní zprávou a zároveň mi dává naději, že budou následovat i další kroky, jakými jsou tolik potřebný obchvat Českých Budějovic nebo mezinárodní propojení R3 směrem na Dolní Dvořiště.

Nově otevřený úsek D3 jistě vyřeší řadu dopravních problémů, jiné nové komplikace, bohužel, odhalil. V pondělí vyjely na ještě uzavřenou část dálnice složky integrovaného záchranného systému ke cvičné hromadné nehodě. Jak se ukázalo, tento úsek může být i při maximálním nasazení všech zasahujících rizikovým místem.

Aby bylo možné zachraňovat životy lidí v nouzi, pomoc se musí v první řadě dostat na místo co nejrychleji. Je evidentní, že snižování početního stavu zejména hasičů možná populisticky přineslo finanční úspory, na druhé straně ovšem tito profesionálové logicky někde chybějí. Právě hasiči tak v prostoru nové dálnice bojují především s časem dojezdu potřebné vyprošťovací techniky. Potřebného zrychlení provozu jsme dosáhli, bezpečnostní hledisko ale zůstává v pozadí.

Opakuji, že jsem nesmírně rád za každý nový jihočeský metr jakékoliv silnice či dálnice. Příslib ministra vnitra, že stavy hasičů i dálničních hasičů budou u táborské dálnice posíleny, přišel včas. Chci věřit, že se tito muži včas objeví také v reálném životě. I v oslavných fanfárách mějme na mysli fakt, že zprovoznění dálnice nekončí jen přestřižením pásky u právě položeného asfaltu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama