Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2013 18:06:14

V sobotu zahájí provoz oranžová linka - cyklisty zaveze na Třeboňsko i do Gmündu

V sobotu zahájí provoz oranžová linka - cyklisty zaveze na Třeboňsko i do Gmündu

Krásy Třeboňska, česko-rakouské příhraničí či koupání ve slané vodě v areálu Sole-Felsen-Bad v rakouském Gmündu bude pro milovníky cyklistiky zase o něco dostupnější.

A to díky cyklobusu na tzv. oranžové lince, o kterou se letos rozroste dopravní systém Jihočeského kraje pro cyklisty a turisty Cyklotrans. Zájemci mohou jeho služeb na trase Č. Budějovice - Třeboň - Chlum u Třeboně - Suchdol nad Lužnicí - Gmünd a zpět prvně využít v sobotu 29. června 2013.

„Těší mě, že můžeme obyvatelům našeho kraje i jeho návštěvníkům nabídnout zase další možnosti cestování na kole za poznáním i odpočinkem. Zároveň je to i dobrý příklad spolupráce s našimi sousedy v Dolních Rakousích, kteří dali souhlas k vydání licence pro tuto mezinárodní přepravu, čímž ji prakticky uvítali," uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola.
Zřizovatelem oranžové linky je Jihočeský kraj a jeho organizace JIKORD za podpory společnosti ČEZ. „Po trase této linky bude možné přepravovat až 25 kol umístěných na vleku za autobusem," dodal zástupce JIKORDu Ivan Študlar.

Linka cyklistům dále usnadní přístup například k hradu Landštejn či do přírodního parku Blockheide, který je proslulý žulovými skalami a balvany. Ti, kteří se vydají zalesněnou oblastí podél státní hranice do Nové Bystřice, pak mohou využít k návratu do Třeboně a Budějovic další z linek Cyklotransu - zelené. „Nezávislost na vlastním vozidle obohacuje možnosti kombinací trasy dle individuálního zájmu návštěvníků bez nutnosti návratu k autu a vyjde levněji," vyzdvihuje další výhody tohoto systému Študlar.

Cyklobusy budou na nové oranžové lince v provozu o sobotách, nedělích a státních svátcích od 29. června do 1. září 2013. Z českobudějovického autobusového nádraží budou odjíždět v 7:45 hod, od lázní Aurora v Třeboni v 8:20 hod, z Chlumu u Třeboně v 9:10 hod. Zpět pojedou z Gmündu v 14:55 hod a do Českých Budějovic dorazí v 17:10 hod. Dopravce ČSAD JIHOTRANS nabízí jednotlivé jízdenky i rodinné jízdenky pro 5 osob, z nichž 2 jsou starší 15 let dle projetého úseku. Pro srovnání - nejdražší rodinná jízdenka pro celou trasu stojí 230 korun. Přeprava jízdního kola vyjde na 30 korun, při předložení ranní jízdenky nebo jízdenky z předchozího dne je zpětná přeprava zdarma.

Dopravní systém Cyklotrans funguje již 11 let. Kromě oranžové a zelené nabízí ještě modrou, červenou, žlutou, šedou, novohradskou a vltavskou linku. Podrobné informace o dopravním systému cyklobusů najdete na www.cyklotrans.cz, www.jihotrans.cz nebo www.jikord.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama