Proč máme jíst nevědomky HALAL?
V jedné restauraci jde pravidelně vidět že používají maso upravené podle islámského práva - pravidelně vyhazují krabice od Qualiko halal - http://www.qualiko.ua/. Jak je možné že například alergeny musí být všude v restauracích vypsány ale maso poražené rituálním způsobem HALAL nikoli? Třeba zde lidem vadilo že by takto upravené maso měli jíst: https://ekonomika.idnes.cz/prodej-halal-kurete-v-bille-ddm-/ekonomika.aspx. Myslíte že je správné řešit to v restauracích tak že se to hostům zamlčí? Nemyslíte že by bylo správné navrhnout upravu zákona aby na konzumaci takovéhoto masa byli lidé upozorněni?František Černoch
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
21.08.2018 11:27:34 - Mgr. Karel Krejza
Dobrý den, pane Černochu,Jestli se nepletu, tak na prodej halal masa musíte mít certifikát, který by měl viset někde v restauraci, případně by měl být doložen na vyžádání. V podstatě jakýkoli kebap je halal. Ale v každém případě děkuji za návrh, zkusím se zeptat kolegů ze zemědělského výboru, jak to s tím halalem je a dám vám vědět
Hezký denKrejza