Mgr. Marie Jílková

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2024 19:22:00

Míst, kde je možné v klidu dítě nakojit, je pořád žalostně málo

Míst, kde je možné v klidu dítě nakojit, je pořád žalostně málo

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k městům pro rodiny.

 K tomu “zažít město jinak” docela stačí vyrazit na procházku s kočárkem. Každý rodič zná, jak se cesta přes město často promění v překážkovou dráhu.

V neděli jsem se potkala s kamarádkou, co má čerstvé mimino. Je to už dávno, co jsem naposledy vyjela s kočárkem, ale jakmile jsem dostala “otěže do rukou”, hned se mi všechno vybavilo. A mám neodbytný pocit, že to teď rodiče pořád o moc lehčí nemají. Třeba míst, kde je možné v klidu dítě nakojit, je pořád žalostně málo. Díky za těch pár funkčních Familypointů v Brně.

Je to takový paradox, ženy s malými dětmi jsou ty, které veřejný prostor nejčastěji využívají. A přesně ony jsou v politice nejméně zastoupené. A bohužel i nejméně slyšet. Hodně politiků by potřebovalo zkušenosti z rodičovské, aby byli k potřebám rodičů citlivější.

Kandiduju do Senátu, mimo jiné i proto, aby i tam byli rodiče slyšet. Aby nemuseli řešit bariéry na cestách a mohli si plnit svoje sny. A jestli je něco, co bych neměla přeslechnout, budu ráda, když mi to napíšete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama