Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2024 9:11:45

Summit NATO a ukrajinská platební neschopnost

      Summit  NATO  a  ukrajinská platební neschopnost

„Ukrajina má měsíc na to, aby se vyhnula platební neschopnosti“.

    Citace britského listu  „Economist“ z počátku  července letošního roku. Dle výše uvedeného  média  skončí 1. srpna dvouleté moratorium na soukromé věřitele, jako je francouzský správce aktiv Amundi  a  americká investiční skupina  Pimco.  Zatímco Kyjev požaduje zřeknutí se  60% dluhu, proti nabídka činí „pouze“ 22%.

      Zelenskyj,  dnes již nevolený prezident  i za situace,  kdy Ukrajina míří k finančnímu bankrotu  a dochází k dalšímu vylidňování země  pokračuje ve své vyděračské politice vůči Západu , která ve skutečnosti  přináší  Ukrajině  především  zkázu a  válečné smrtelné ztráty. V tlaku na dodávky  další  a  další vojenské techniky a ničivých zbraní, kterých nemá stále dost. Ruku v ruce s dlouhodobým usilovným prosíkem o vstup Ukrajiny do NATO, zatím bez větší odezvy ze strany USA. Viz jeden z mnohých postesků   ukrajinského vůdce ,dnes již   bez mandátu,  v rozhovoru pro  Philadelphia Inquirer, že žádná politická strana v USA není ochotna pozvat Ukrajinu do NATO: „Prezident Biden o tom mluví. A Trump říká, že bez NATO by válka možná nezačala.“

      Ačkoliv generální tajemník NATO  Jens Stoltenberg  opětovně  dokolečka  prohlašuje ,viz naposledy 12.7.2024 , že si  Severoatlantická aliance přeje , aby  se Ukrajina, která se nyní s alianční podporou brání  ruské invazi stala jejím členem,  tak  Zelenskyj   správně tuší  jak se věci ve skutečnosti mají,viz „Pokud se Amerika bojí rozhněvat Putina, a proto nejsme pozváni, pak žádáme Spojené státy, aby nám umožnily co nejvíce možné dát, co nás může ochránit.“ Jsou to například systémy protivzdušné obrany Patriot a stíhačky F-16.

      Vzhledem nejen k výše  uvedeným  pro Ukrajinu  nepříznivým skutečnostem   nezbývá  Zelenskému,  než se vrhnout  do nové  pozice , pozice mírotvůrce, což z mnoha důvodů  připomíná kozla zahradníkem.  Není divu, že jeho první  „mírový summit“ v červnu t.r. , bez přizvání ruské strany skončil víceméně fiaskem a dá se očekávat, že podobně  skončí  i  jeho další avízovaný „komplexní plán“, který chce ukrajinský „vůdce“ předložit k jednání do konce letošního roku.  Zelenského  rétorika,  kterak Rusko „chápe pouze sílu a respektuje pouze silné“  výsledek příštího jednání již předurčuje.

   Mnohé naznačuje, že mír na Ukrajině je zatím spíše utopií.  Jak uvádí  německý Welt am Sonntag  Kyjev potřebuje „nejméně 50 000 nových vojáků za čtvrtletí a celkem 200 000 do konce letošního roku“. Armáda provádí kontroly v ulicích: „Někteří muži ve věku nad 25 let, kteří se navzdory pokynům nezaregistrovali v armádě a kteří se obávají, že budou povoláni, téměř nikdy neopustí své domovy ve městech, jako je Kyjev, od května bylo zatčených 2800 vězňů propuštěno  z kyjevských věznic, aby se hlásili  na frontě. Zdá se, že operace Heldenklau je nejdůležitějším základem Zelenského  mírového plánu“.

       Právě probíhající summit NATO ve Washingtonu, žádný  posun  k  mírovému  urovnání  konfliktu na Ukrajině mezi NATO a RF nepřinese. Naopak , pro  armádní krvelačné   jestřáby spojené s vojenskoprůmyslovým komplexem  je to další  z řady setkání, na kterém se budou ladit plány na utažení smyčky  nejen  kolem Ruska a pro Západ  více než  nenáviděného Putina , ale i dalším státům jako je například  Čína, představující  pro USA  hrozbu ukončení  světového hegemona a nastolení  multipolárního  řádu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama