Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2024 16:21:00

Můžeme to nazývat, jak chceme, stejně se z toho vyklube antisemitismus

Můžeme to nazývat, jak chceme, stejně se z toho vyklube antisemitismus

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k některým reakcím na události na Blízkém východě

 Ještě k reakcím některých lidí na to, co se v současnosti děje na Blízkém východě. Můžeme to nazývat, jak chceme, on se z toho nakonec stejně vždycky vyklube starý známý antisemitismus. A je úplně jedno, jaké jsou jeho motivace.

Pro křesťany, respektive především některé katolíky jsou to důvody náboženské: Židé nám zabili Ježíše Krista. Jiná, ale také náboženská, je motivace u muslimů, zvláště pak u těch militantních, fanatických, džihádistických.

Pro někoho je motivací třídní či ideologická nenávist: Za všechno může židovský kapitál. A z druhé strany: Za všechno mohou židobolševici. Pro někoho jsou motivací fantazmagorie o Chazarech. Pro někoho je to motivace čistě rasistická, potažmo nacistická: Židé jsou podlidé.

Ať už jsou podoby oné nenávisti jakékoli, pohrdání, odpor, nevzdělanost, nesnášenlivost, zášť, povýšenectví, vždy se z toho vyklube více či méně skrývaný, více či méně přiznávaný antisemitismus, často eufemisticky zdůvodňovaný, omlouvaný či přikrývaný výmluvou na antisionismus.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama