Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2024 10:04:52

Nekrm hydru!

Nekrm hydru!

aneb Máme toho dost!

Akce Nekrm hydru! je z mojí hlavy, to jednoduché úderné heslo vymyslel Jiří Havel a Vidlák Vidlákovy Kydy dal teď do kupy partu ajťáků, kteří to naprogramují. Vidlák je levičák, já pravičák, ale spojuje nás jedno: Už toho máme dost. Už máme dost toho, že musíme povinně platit něco, co mám i této zemi škodí. 
 
Akce Nekrm hydru! nepatří nikomu, protože patří každému, kdo se chce přidat. Akce Nekrm hydru není ani pravicová, ani levicová, je to akce občanská. Akce Nekrm hydru! je politická akce, ale není to stranická akce. Akce Nekrm hydru! nepatří žádné politické straně, ale čím více politiků a politických stran ji podpoří, tím lépe. Budeme jen a jen rádi. Ostatně už se to děje. Akce Nekrm hydru! je pokračováním občanských protestů a protivládních demonstrací z Václaváku i odjinud, ale tentokrát se můžete zúčastnit přímo z pohodlí svého domova. Čím víc nás bude, tím lépe. Akce Nekrm hydru! je tu pro každého, kdo už toho má – stejně jako my – dost.

‼ Tady je můj text PROČ 
 
Česká televize není tím, čím by dle zákona měla být! Má poskytovat objektivní, ověřené, ve svém celku vyvážené a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů, má přispívat k právnímu vědomí obyvatel České republiky a má také dbát na to, aby ve zpravodajských a politicko-publicistických pořadech nebyla jednostranně zvýhodňována žádná politická strana nebo hnutí.

Česká televize tato zákonná ustanovení dlouhodobě nedodržuje. Ve svém zpravodajství a publicistice naopak preferuje pouze jeden ideový a politický směr a jeho protagonisty ve svém vysílání zvýhodňuje. Nositelé jiných názorů jsou naopak selektováni, ostrakizováni, dehonestováni a stigmatizováni. Suma sumárum: Česká televize není nezávislým informačním zdrojem, nýbrž propagandistickým nástrojem. 
 
To vše za situace, kdy povinností prakticky všech domácností je platit povinné televizní poplatky. Financujeme si tak něco, s čím nejen že nesouhlasíme, ale přímo něco, co nám škodí, neboť to narušuje volnou politickou soutěž a ničí demokratický právní řád, financujeme něco, co společnost rozděluje, namísto aby to bylo jejím spojovníkem. Nyní dokonce Fialova vláda přichází s novelou, která povinné poplatky navyšuje a rozšiřuje okruh plátců.

Listina základních práv a svobod, jež je součástí Ústavy České republiky, ve svém článku 23 jasně říká: „Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“ U vědomí tohoto našeho nezadatelného práva proto jasně prohlašujeme: Máme toho dost! 
 
Za této situace mají lidé plné právo na občanskou neposlušnost. Jestliže Česká televize neplní svoji úlohu a svoje povinnosti, které jí předepisují zákony České republiky, jestliže nectí informační vyváženost, objektivitu, pluralitu a všestrannost, a namísto toho funguje jako propagandistický a dezinformační tlampač pouze jednoho názorového proudu a jedné zájmové politické skupiny, občané mají plné právo vyjádřit svoji nespokojenost neplacením tzv. televizních poplatků, a to až do doby, kdy bude zjednána náprava. 
 
‼ Tady je Vidlákův text JAK

Když tisíc lidí nezaplatí koncesionářský poplatek, tak budou mít průšvih. Došlápnou si na ně, pošlou platební příkazy, exekutory… a Česká televize to nepozná. Když sto tisíc lidí koordinovaně nezaplatí poplatek, tak toho budou plné zprávy, Česká televize to na rozpočtu pozná a bude z toho téma jako sviňa.

Když sto tisíc lidí použije koncesionářský poplatek na právníky a boj s exekutory, tak budou dřív volby, než se rozjede státní mašinérie. Volby, ve kterých bude koncesionářský poplatek jedno z nejdůležitějších témat.
A když půl milionu lidí nezaplatí koncesionářský poplatek, tak je Česká televize v háji a tito neplatiči zároveň tvoří nejsilnější lobbystickou skupinu v zemi…

Když sto tisíc lidí bude připraveno nezaplatit, tak je to nátlak, i když se to ani nestane.

Zkuste o tom přemýšlet.

Ne, nemá smysl to dělat nekoordinovaně. Nemá smysl to dělat, pokud nebude alespoň sto tisíc odhodlaných. Ale pokud by byli, tak je to vysloveně Ghándíovský nátlak. Občanská neposlušnost, která není násilná, ale je trestná. Občanská neposlušnost, která nepůsobí škodu a represivní orgány z ní mohou vyjít jako ty drakonické, protinárodní i protilidové. Posílání exekutorů na ty, kdo z protestu neplatí koncesionářské poplatky, to Střížovi na popularitě nepřidá a Fialovi také ne.

Navíc… kdy budete mít protest, který klidně uděláte z domu, že?

Nebezpečné to ovšem je, to si nezakrývejme. Ale bez nebezpečí a rizika se prostě nevyhrává.

Dnes si dovolím zahrát si na Dimitrije Požarského a budu verbovat. Dal jsem dohromady kluky, kteří naprogramují web, aby se verbovat dalo. Přemýšlejte, jestli byste do toho šli, pokud by do toho s vámi šlo minimálně sto tisíc lidí. Zvýšení poplatků má platit od ledna 2025. Přemýšlejte, jestli byste od tohoto data byli ochotni jít do občanského rizika, pokud bychom v té době měli sto tisíc podpisů…

Až bude naprogramovaný web, budu od vás chtít váš e-mail. Abychom spolu mohli komunikovat i neveřejně. Nebudu chtít žádný slib, žádnou deklaraci. Pokud během příštích čtyř měsíců posbíráme sto tisíc e-mailů, zeptám se vás znovu, abyste mohli ještě zvážit, jestli do toho půjdete. Požarský verboval jen dobrovolníky a propouštěl ty, kteří ztratili odvahu.

Do prosince letošního roku také zjistíte, jestli máme právnickou podporu a v jaké míře. Zjistíte, kdo se k tomu přidal a kdo je ochoten viditelně stát vedle vás. Budete vědět, kdo vám pomůže s právními věcmi, budete mít k dispozici návody i lejstra. Budete vědět, kdo je naopak proti, kdo se tomu směje a kdo bude vaším protivníkem. Budete vědět, jaké to vyvolává nálady ve společnosti a budete si moci udělat představu o tom, do čeho jdete. Pak teprve se rozhodnete.

Pokud si sto tisíc lidí zaplatí každý měsíc místo koncesionářského poplatku dvousetkorunový příspěvek na právníky, bude to stačit na právní bitvy, které se potáhnou roky… to už možná ani Česká televize nebude existovat.
Je zcela na vás, jestli vyhodíte televizi z okna a zrušíte chytrý telefon, abyste neplatili zcela legálně, či zda budete riskovat.


Tato iniciativa jde proti České televizi, protože Česká televize škodí pravičákům, levičákům, silným i slabým. Škodí těm, kteří už ve sněmovně jsou, i těm, kteří se tam snaží dostat. Škodí vám, ať jste Patrioti pro Evropu, či ať jste konzervativní levice. Česká televize škodí všem, kteří chtějí normálně žít.

Pokud tato iniciativa bude úspěšná, pomůže to ve volbách všem. Politikům i obyčejným lidem. Účast na ní má pro všechny stejně velká rizika, ale také stejnou obranu. Ale jednoznačně ukáže, kdo je na čí straně a jak vážně myslí svoje předvolební řečičky.

V této chvíli nechci ještě vůbec nic. Jen abyste se nad tím zamysleli a vznášeli námitky. Především ty, že to vůbec nejde, že je to celé hloupost, že to nemá cenu, že se jen dostaneme do maléru, že se tím určitě chci jen zviditelnit, obrat důvěřivé seniory a podobně. Vysmějte se mi za naivitu, připomeňte, co všechno se mi nepovedlo, nezapomeňte zpochybnit všechny, kteří by se k tomu mohli přidat.

A vy, kteří byste do toho šli, vy si všechny ty námitky a posměšky přečtěte a zamyslete se nad nimi.

Někdy na konci měsíce spustíme web, kde detailněji popíšeme taktiku, postup i východiska. A kde se budete moci přidat tím, že nám dáte mailovou adresu pro komunikaci. Pokud naverbujeme stotisícové vojsko dobrovolníků, pokud dokážeme připravit důstojnický sbor právníků a osobností, pokud dokážeme připravit zázemí pro právní bitvu a díky tomu se nám do prvního ledna 2025 dobrovolníci nerozutečou, půjdeme do boje. Pokud nebudeme mít sto tisíc volunteerů, nepůjdeme do toho.

PROSÍM, SDÍLEJTE, KOPÍRUJTE, ŠIŘTE ‼
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama