Mgr. Róbert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2024 11:17:00

Rakušan i Vondrášek svojí neschopností v podstatě policisty vypuzují

Rakušan i Vondrášek svojí neschopností v podstatě policisty vypuzují

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odchodům zkušených policistů do soukromého sektoru

 Hned po střelbě na fakultě jsem říkal jednu věc. Od policie odchází příliš mnoho chytrých a zkušených policistů a svoje schopnosti a dovednosti si berou s sebou. Stát do jejich výcviku investoval hromady peněz a je v našem zájmu, aby policisté u sboru zůstali co nejdéle.

Rakušan i Vondrášek svojí neschopností v podstatě vypuzují policisty pryč, do soukromého sektoru. Výsledkem toho je, že mladí policisté nemají tolik zkušeností, a proto můžou nesprávně vyhodnotit informace. Tyto chyby jsou ale u policie často smrtelné.

Přečetl jsem si Zprávu o činnosti státního zastupitelství za loňský rok. A je tam přesně to stejné, co říkám já. Výrazná fluktuace, pořád noví a odborně méně zdatní policisti a pořád nové a nové nastudování spisů, u čehož se ztrácí hrozně moc času a informací.

Speciálně je to vidět u hospodářské trestné činnosti. To je hlavně korupce. Vedení korupčních případů je na změny vyšetřovatelů extrémně citlivé. To by jeden i řekl, že to současným politiků vyhovuje. Co myslíte?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama