Mgr. Václav Krása

Kandidát do Poslanecké sněmovny ve Stř. kr. za TSS.
  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2024 21:08:17

Co týden dal 30.

Co týden dal 30.

Tentokrát jen krátce o krajských volbách, které se konaly ve stínu povodní a asi je ovlivnily, ale nemyslím si, že by někomu znemožnily se voleb účastnit, což byla zásadní námitka proti jejich konání.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Tentokrát jen krátce o krajských volbách, které se konaly ve stínu povodní a asi je ovlivnily, ale nemyslím si, že by někomu znemožnily se voleb účastnit, což byla zásadní námitka proti jejich konání. Voličská účast v postižených krajích byla sice nižší než v jiných krajích, ale nikoliv významně. Bylo to spíše o vůli jít volit.

Hnutí ANO se stalo jasným vítězem voleb do krajských zastupitelstev, což se očekávalo a jen nebylo jisté, jak výrazné vítězství to bude. Teď samozřejmě bude záležet na zúročení vítězství pro sestavení „krajských vlád“. Asi nikdo nečekal tak drtivou porážku Pirátů, kteří byli vymazáni, až na Plzeňský kraj, ze všech krajů. Je to určitě dobře, aspoň se předseda Pirátů pan Ivan Bartoš nebude muset rozptylovat povolebním vyjednáváním a bude se moci plně věnovat jen digitalizaci Česka. To je samozřejmě pokus o žert, ale je zřejmé, že Piráti budou mít obrovské potíže, aby se udrželi v celostátní politice. Domnívám se, že je to dobře, protože jejich rétorika vůbec neodpovídala jejich činům. Stali se z nich sběrači všech možných postů a prebend, ačkoliv tomu výsledek parlamentních voleb neodpovídal.

Zcela neuvěřitelný byl rozhovor s předsedkyní paní Markétou Pekarovou, která v jednom ze svých vystoupení v rámci přenosů po skončení voleb uvedla, že TOP 09 má ve druhém kole senátních voleb dva kandidáty a vedení strany musí udělat vše pro jejich zvolení, aby Senát zůstal demokratický. To je nevídaná hloupost a nabubřelost. Mini strana, která je přisátá na koalici Spolu, si o sobě myslí, že je garantem demokracie. Koaliční strany pořád žijí v bludu, že jen ony jsou demokratické a garantem demokracie. Je to urážka nejen ostatních stran, ale i jejich členů a voličů, je to sebestředná ideologická namyšlenost, která jim brání v racionálním pohledu na události a kooperovat s ostatními stranami ve prospěch naší země, což se jim za rok vrátí ve volbách do Poslanecké sněmovny. Tito lidé vůbec nic po porážce v krajských volbách nepochopili o čemž svědčí i vystoupení dalších představitelů koalice.

Velmi zvláštní byl přístup některých médií, která rozehrály mediální hru o odložení krajských voleb kvůli povodním. Zvláště televizní stanice denně uváděly řadu příspěvku, kde byly pokládány návodné otázky na odložení voleb s argumentací, že lidé mají jiné starosti než volby papalášů do funkcí. Je nepochybné, že v oblastech postižených povodněmi se mnoho občanů dostalo do kritické situace a nepochybně prioritně řešili kde bydlet, kde sehnat jídlo, oblečení, jak opravit dům apod. Považuji však za chybu vytvářet atmosféru zbytečnosti voleb a rozhodnutí vlády, neodložit volby bylo správné. Volby jsou nejdůležitějším atributem demokracie a svobody. Jeden můj oblíbený bloger sice tvrdí, že kdyby volby mohly něco změnit, už by je dávno zakázali, ale to je spíše vyjádření určité skepse k současnému dění. Chraňme si možnost svobodně volit a sledujme bedlivě všechny snahy o jejich jakékoliv omezení, nebo zneužití. Takové snahy jsou poměrně silné. Příští rok nás čekají další zásadní volby, které nepochybně ovlivní schválený způsob korespondenční volby, který byl prosazen na základě falešných argumentů a je zřejmé, že bude snaha koaličních stran co nejvíce tento nástroj využít ve svůj prospěch.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama