Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2016 12:06:29

Andrej Babiš by si měl zamést před vlastním prahem

Andrej Babiš by si měl zamést před vlastním prahem

Pan ministr Babiš mě v rozhovoru pro sobotní Právo a následně na twitteru napadl, že jsem ho a Agrofert lživě udal Evropské komisi. Rád bych proto alespoň v krátkosti reagoval na nesmysly a lži, které v sobotu byly zveřejněny.

Prvně bych se chtěl důrazně ohradit proti lži, že jsem Agrofert udal. Možná by si měl pan ministr zamést před svým vlastním prahem. O udání na pana Babiše se již postarali bývalí spolupracovnici pana ministra, kteří nás, komisi i policii zásobují neustále „anonymy“.

Následně bych chtěl pana ministra vyzvat, aby si nejdříve zjistil, co kdo a kdy říká a pak soudil.   Kvůli opakovaným snahám řady europoslanců pozastavit dotace pro Českou republiku z důvodu možného střetu zájmu ministra financí, jsem se obrátil na paní komisařku, aby to vyjasnila, aby se toto téma mohlo uzavřít. Komise by měla dát závazné stanovisko a tím by byla diskuse jednou pro vždy ukončena. Ale to by se pan ministr musel více zajímat o evropskou politiku, aby to pochopil.

Myslím, že pan Babiš nemá zapotřebí očerňovat politických protivníků, je schopný udělat vše a nedělá mu problém snížit se k vyloženým lžím o udavačích. Tedy, pokud nechce, abychom mu připomínali staré české přísloví: Podle sebe, soudím tebe?

Tomáš Zdechovský
Poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama