Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2016 17:37:04

Vzkaz Mogherini: Na Kubě jsou hrubě porušována lidská práva

Vzkaz Mogherini: Na Kubě jsou hrubě porušována lidská práva

Čekal jsem leccos, ale fakt, že na Kubě jsou lidé brutálně a prakticky bezdůvodně mláceni na ulici komunistickou policii, byl šokující - vzkázal Tomáš Zdechovský eurokomisařce Mogherini.

 Europoslanec Tomáš Zdechovský navštívil Kubu společně s organizací Člověk v tísni v rámci tajné mise monitorování stavu tamních lidských práv, která jsou zde masově porušována tamním komunistickým režimem.

Posluchačům sdělil, co všechno musel podstoupit pro uskutečnění mise, zároveň je seznámil s realitou na Kubě a tím, jaké pro něho bylo setkání tváří v tvář s kubánským režimem, disidenty a členkami protestního hnutí „Ženy v bílém“. Tomuto hnutí sdružujícímu matky a ženy politických vězňů udělil v roce 2005 Evropský parlament Sacharovovu cenu za svobodu myšlení.

Posluchače zaskočilo, že Kuba je podle vyprávění pana europoslance moc chudá země. Řada lidí tam žije pod hranicí chudoby a je nepochopitelné, že mohou vyjít s 20 dolary na měsíc, protože za tyto peníze se toho na Kubě moc nepořídí.

Potraviny jsou v této zemi na příděl na základě tzv. měsíční knížky. Lidé mají například nárok na 20 vajec nebo 400 gramů cukru na osobu a měsíc. Na druhé straně jsou Kubánci velmi příjemní a vstřícní a rozdělí se i o to poslední, co mají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama