Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.10.2016 19:52:52 - Evropa v čudu

Nejsou extrémisté, jako extrémisté, někteří jsou aktivisté II.

Děkuji vám za předchozí odpověď. Musím vám však sdělit, že Wiipedii, kde si může každý napsat, co chce, neberu jako relevantní zdroj informací. Uznávám ale, že ta úvodní věta, která extrémismus charakterizuje, je pravdivá. Pokud si vzpomeneme, pak např. původně "neškodná dělnická strana" NSDAP v Německu měla své bojůvky SA, a jak to dopadlo. Stejně dnes mají své bojůvky marxistické a neomarxistické strany. Ostří hoši z centra Klinika, kteří jsou oprávněně sledováni bezpečnostními složkami ČR, jsou dnes takovou údernou pěstí Strany zelených a SZ včetně předsedy Stropnického se k těmto extrémistům hrdě hlásí. Nemyslíte si, že spolupráce KDU-ČSL a extrémistické Strany Zelených by měla být v tomto kontextu zakázána na centrální úrovni?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.10.2016 20:09:27 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,nevím, zda víte, na jakém principu wikipedie funguje - jsou tam i správci, kteří kontrolují, zda články obsahují ověřené informace. Vaše tvrzení o tom, že si tam může každý psát, co chce, proto není pravdivé.
Předvolební spolupráce na celostátní úrovni se zelenými opravdu nepřipadá v úvahu kvůli tomu, že SZ zastává v řadě otázek postoje, které jsou v rozporu s tím, co chce KDU-ČSL. Ani já nejsem zastáncem takové koalice.
Naprosto odlišná je ale krajská a komunální politika, kde ideové otázky vstupují do pozadí. Záleží  pak vždy hlavně na tom, jak jsou spolu menší strany schopné se dohodnout a výsledkem mohou být i velmi různorodé koalice. Je to na každé krajské organizaci, ne na mně. Své dotazy proto směřujte spíše na členy vedení KDU-ČSL či jejich krajských organizací. 
S pozdravemTomáš Zdechovský