Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2017 19:33:41 - venosF

Praktický idealismus 2

Dobrý den, pane poslanče, kdyby Hitler psal Mein Kampf je jako vizi, jak říkáte, taky by jste napsal, že je to neškodná kniha? A Marxův Kapitál? A jestli se Kalergiho vize splní, byl by jste spokojen? Vźdyť z jeho formulací je jasné, že si tento vývoj přeje. K takovému člověku se hlásíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.07.2017 19:49:13 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,myslím, že rozdíl mezi Coudenhove-Kalergim a Marxem/Hitlerem je propastný, ale k tomu je potřeba znát jeho myšlení více, než je uvedeno v článku na NP. První jmenovaný totiž nehlásal nenávist k jiným či vyhlazení konkrétních skupin obyvatel. Kalergi se naopak se hlásil k pacifismu a ostře vystupoval jak proti nacismu, tak proti komunismu. K Vámi zmíněné knize jsem se už vyjadřoval - sama o sobě je neškodná a nemá prakticky žádný vliv na současnou společnost. Jedná se jen o velmi zvláštní představy uspořádání budoucích společností. Nic více. Pokud nějaké z jeho děl mohlo ovlivnit další politický vývoj, tak Panevropa, ale protože byl přílišným idealistou,jeho vize sjednocení Evropy se pochopitelně nemohla zcela naplnit.S pozdravemTomáš Zdechovský