Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.10.2017 12:38:08 - Kamenáč Bill Csc.

Představitelé EU i ČR k masakru ve Španělsku mlčí

Dobrý den. To, jak zakročila španělská policie vůči lidem, kteří přišli hodit hlasovací lístek do volební urny, je katastrofa. Myslím si, že zákrok 17. listopadu 1989 v Praze byl proti tomu téměř neškodnou lapálií. Když sleduji internet a vidím tolik zmasakrovaných lidí, mezi nimiž je mnoho z nich v důchodovém věku, když vidím babičku, které z hlavy cáká krev, tak je mi nevolno. Nevolno je mi ale i z politiků, kteří k tomu mlčí. Bělobrádek udělal mrtvého brouka a komentoval jen referendum jako takové, nikoliv brutální masakr bezpečnostních sil. Stejně tak i ostatní lidovci a nakonec i členové vlády. A stejně tak i představitelé EU. Najde se v europarlamentu několik statečných, kteří tyto excesy odsoudí? Nebo se čeká na pokyn politbyra EU nebo centrálního mozku EU, jestli se k tomu vyjádří?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.10.2017 19:41:34 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
Dobrý den,
k otázce zásahu policie bych rád řekl, že je potřeba ho bezpodmínečně prověřit. Podle mě ho nelze posuzovat jen na základě fotografií a videí, ale je nutné vidět celou situaci v kontextu například výzev policie na opuštění budov nebo útoků na policisty kameny. Pokud se prokáže porušení zákona policisty, musí z toho španělská prokuratura zcela pochopitelně vyvodit náležité závěry. Jednoznačně je ale třeba odsoudit i postup katalánské vlády, které se rozhodla přes soudní zákaz uspořádat referendum, a tím de facto vyeskalovat celou situaci. Takový postup nic neřeší a považuji ho za naprosto nepřijatelný. 

S pozdravem

Tomáš Zdechovský