Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2019 14:50:40 - Kamenáč Bill Csc.

Proč někteří estébáci vadí a jiní ne?

Ve svém rozhovoru pro PL jste napsal, že si myslíte, že lidé, kteří spolupracovali s StB, by neměli dostávat ocenění předávané 28. října prezidentem republiky. V principu s Vámi souhlasím, lidé, kteří PROKAZATELNĚ spolupracovali s STB, by opravdu neměli státní vyznamenání dostávat. Bohužel, v současné společnosti se agenti STB (ale také třeba komunisti či antichartisté) velmi často dělí na ty "naše" a na ty "jejich" bastardy. Zatímco u těch "našich" členství v těchto organizacích nevadí, u těch "jejich" to vadí hrozně. Toto měření příspívá i k rozdělování společnosti, což se stalo i v uplynulém období, kdy těm "lepším" lidem hrozně vadil u Karla Gotta podpis Anticharty a jeho pěvecká kariéra, ale u V. Chramostové jim nevadila ani herecká angažovanost v budovatelských filmech 50, let, ani její členství v STB či v KSČ. Přesto i ona měla pohřeb se státními poctami. (Podotýkám, že K. Goot nikdy nebyl v KSČ ani agent STB.) Jak se díváte na toto měření "dvojím metrem?"

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.11.2019 8:57:49 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,u Vlasty Chramostové bylo důležité, že své dřívější postoje opustila a už v době komunismu projevila nad svým dřívějším jednáním účinnou lítost. Myslím, že vše odčinila svým statečným postojem v době normalizace, kdy podepsala Chartu 77, kvůli čemuž jí byly zakázány veškeré umělecké aktivity.S pozdravemTomáš Zdechovský