Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.11.2016 19:15:00 - Docent

Trump porazil všechny

Dobrý den pane poslanče, jaké pocity ve Vás převládají po nečekaném truimfu Donalda Trumpa? Je neuvěřitelné, že vyhrál když proti němu stáli téměř všichni kdo mohl. Např: Americké Korporace nenávidí Trumpa, Wall street nenávidí Trumpa, Umělci nenávidí Trumpa, Neziskovky nenávidí Trumpa, novináři nenávidí Trumpa, kavárenští intelektuálové všeh odstínů a barev nenávidí trumpa, Feministky nenávidí Trumpa, dokonce i média nenávidí Trumpa, přitom oni ho vytvořili a milovali ho! a teď ho zase nenávidí! Tohle je opravdu Zajímavé. Jak je možné, že se tkz. nezávislé průzkumy opět (brexit) sekly? Dělají to jen z blbosti nebo za cizí peníze? Co myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.11.2016 10:39:43 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,americké prezidentské volby beru především jako vnitřní záležitost USA. Jejich výsledek je proto samozřejmě třeba respektovat. Trumpovo vítězství mě sice spíše překvapilo, protože jej čekal asi jen málokdo. To ale nic nemění na skutečnosti, že pro Evropu by měla být spolupráce s USA prioritou, ať už sedí v Bílém domě kdokoliv. 
Pokud jde o Vámi zmíněné chybné průzkumy, příčiny bohužel nejsem schopný dost dobře posoudit. Výsledek voleb byl sice velmi těsný a sebelepší průzkum nedokáže úplně přesně předpovědět, jak volby dopadnou. Nicméně to nejspíše nebude dostatečné vysvětlení. V každém případě bych za tím ale neviděl vliv nějakých cizích peněz, protože pro podporu takového tvrzení neexistuje žádný přímý důkaz. S pozdravemTomáš Zdechovský