Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2020 15:33:33 - mzxy

Uznávání prokolů z technických prohlídek

Dobrý den, pane Zdechovský, děkuji za odpověď, bohužel reagujete na EU nařízení, které se zabývá problematikou schvalování vozidel, dokument také přikládáte v příloze.....Můj dotaz byl zaměřen na praktickou realizaci směrnice Evropského parlamentu 2014/45/EU, která měla platit nejpozději k datu 20.05.2018. V ČR už platí. Poukazuji na to, že absence informací o tom, co máme v CR uznávat může mát za následek předkládání padělků...Když uznáme padělek, označíme vozidlo kontrolní samolepkou, která bude dokládat platnou technickou prohlídku, kterou vozidlo ve skutečnosti neprošlo. Může tím dojít k ohrožení bezpečnosti silničního provozu. Nikdo v CR nedisponuje přehledem, které zahraniční osob jsou pověřeny vydávat certifikáty o provedené TP ani jak vypadá. Podle přílohy II směrnice má obsahovat 10 bodů. Obsah není harmonizován jako COC list a každý stát má jiný a je vydán jiným subjektem. Podle zákona 56/2001 je máme už víc jak rok uznávat.
M.Zajíček

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.02.2020 15:32:17 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den, pane Zajíčku,úplně mi není jasné, jak mohl takový problém vzniknout. Informace o tom, kdo je v dané členské zemi EU oprávněný technické kontroly provádět, by měly jednoduše dohledatelné. S uznáváním a posuzováním technických kontrol by proto neměl být problém. S pozdravemTomáš Zdechovský