Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.10.2017 11:57:08 - piiitrrr

Zapomenutý Náhorní Karabach?

Pane poslanče, množí a budou se množit tzv. samozvané a neuznané, ale prakticky fungující a samostatné republiky. Ve stínu událostí v Katalánsku, Kurdistánu, a před pár lety např. na Krymu se Vás ptám, co poslanci Kdu-Čsl udělali pro Křesťany v Náhorním Karabachu? Domnívám se, že republika Náhorní Karabach svou 30 letou demokratickou existencí si vydobyla právo na uznání a měli bychom začít především tam a nikoli v Katalánsku, které je momentální mediální bublinou, kde jsou navíc zastánci a protivníci cca vyrovnaní a zejména je tam nikdo nezabíjí( byť mlátí staré babičky), ale přesto se domnívám, že pro Kdu Čsl by měla být prioritní situace křesťanů v Náhorním Karabachu neustále napadaných a vražděnými agresivními muslimskými Azery. Na tomto příkladu je vidět, že tzv. mezinárodní právo stojí za starou bačkoru a mělo by se ve vztahu k právu národů na sebeurčení zásadně revidovat. Nedávno jste na téma Křesťanů v Náhorním Karabachu hovořil na Radiožurnálu. Co jste od té doby učinil?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.10.2017 13:51:06 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,rozhodně bych nesrovnával Náhorní Karabach se separatistickými regiony toužícími po nezávislosti. Karabach je totiž území, které je dnes fakticky součástí Arménie. Hrozba úplného "roztátí" zamrzlého konfliktu je samozřejmě znepokojivá. Co je možné v této věci učinit, je spíše otázka pro diplomaty. S pozdravemTomáš Zdechovský