Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2014 16:07:50 - rene

volby

Pane předsedo, jak to bude s náhradníkem za Štětinu? Kdy se bude volit? A druhá věc, Sobotka si nepřipouští, že je něco špatně a s výsledkem ČSSD v eurovolbách je spokojen. Vy také? Nemyslíte, že máte na víc?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.05.2014 19:46:55 - Milan Štěch

S výsledkem eurovoleb osobně spokojen nejsem a nejsem si jist, že by výsledek ČSSD byl výrazně lepší, kdyby byla podstatně vyšší účast. Vím, že určitá skepse je jak k Evropské unii, tak i k vnitropolitické situace, i když objektivní pozorovatel politického dění v naší zemi snad musí uznat, že to, co současná vláda pod vedením předsedy Bohuslava Sobotky realizuje, je politika prorůstová a proobčanská. Myslím, že se brzy dostaneme na úroveň, která v hospodářském vývoji byla v období po roce 1998 za vlád s účastí ČSSD. A to za dodržení schodků veřejných rozpočtů pod 3 % HDP a s jejich dalším snižováním.

Panu senátorovi Štětinovi zanikne mandát senátora až v okamžiku, kdy se stane europoslancem, tedy po první schůzi Evropského parlamentu. To znamená, že by prezident měl vyhlásit termín doplňovacích voleb v Praze 10, kde byl pan Štětina zvolen, které musí proběhnout do 90 dnů od konce jeho mandátu. Volby by tak měly proběhnout v průběhu září.