Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2015 16:33:00

Přehledná legislativa - první krok k bezpečnému používání dronů

Přehledná legislativa - první krok k bezpečnému používání dronů

Obliba malých bezpilotních letounů, tzv. dronů, v poslední rychle roste a stejně dynamicky se vyvíjejí jejich technologie.

Drony, až už se používají profesionálně nebo pro zábavu, také představují velkou příležitost pro evropské hospodářství, kterou však omezuje neexistence harmonizovaných pravidel na celoevropské úrovni. Ten také brání dalšímu technickému rozvoji a inovacím.

Evropský parlament proto 29. října svém plenární zasedání ve Štrasburku přijal rezoluci vyzývající k vytvoření celoevropského legislativního rámce pro bezpečný provoz dronů v EU, který by měl mimo jiné umožnit bezpečnou integraci dronů do evropského vzdušného prostoru, aniž by došlo k ohrožení leteckého provozu.  To je možné jen v případě, že drony budou podléhat registraci a jejich piloti projdou odpovídajícím školením.

„Z těchto důvodů podporuji přehlednou legislativu založenou na vyhodnocení rizik, která by měla vzít v úvahu specifika dronů, tedy jejich hmotnost, operační rádius, rychlost i jejich určení,“ řekl Pavel Telička.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama