PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2024 16:14:18

Země, kde se ekonomika vleče jako šnek a dluhy státu rostou jako houby po deštii

Země, kde se ekonomika vleče jako šnek a dluhy státu rostou jako houby po deštii

Vítejte v České republice. V zemi, kde její obyvatelé s napětím doufali, že letos konečně nastane zlom k lepšímu. Avšak ten zlom je stále v nedohlednu. Smrtící koktejl stagnujícího růstu a prudkého zadlužování pokračuje bez přestávky.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Ekonomika se drží nad vodou jen díky utrácivým spotřebitelům a stále ještě silnému exportu. Nejvíce však rozhazuje stát. Vládní výdaje vzrostly oproti minulému roku o více než 3 procenta. Klesají také investice do technologií a inovativních strojů. Poprvé v historii české firmy investují v zahraničí daleko více než zahraniční investoři u nás.

V tomto kontextu vláda Petra Fialy paradoxně zvýšila daně téměř všem. V takovém prostředí se přirozeně nikomu nechce investovat. Přesto vláda i nadále generuje výrazné deficity navzdory rekordnímu nárůstu příjmů z vyšších daní. Stát neustále zvyšuje výdaje na sociální dávky. A navzdory rekordně nízké nezaměstnanosti se výplaty podpor v nezaměstnanosti stále zvyšují.

Sjíždíme po šikmé ploše stagnace a rostoucího zadlužení. Bez solidního růstu ekonomiky se ze spirály dluhů nikdy nevymaníme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama