PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2017 19:15:00

Manželka velvyslance není tak úplně soukromou osobou

Manželka velvyslance není tak úplně soukromou osobou

Stanovisko ministra Zaorálka ke kauze Borůvka-Borůvková:

Manželka velvyslance není tak úplně soukromou osobou. Společně s ním totiž reprezentuje Českou republiku. Navíc i ona je součástí diplomatického sboru - je na diplomatické listině.

V neposlední řadě na ni velvyslanec pobírá jako na manželku příspěvek k platu. My musíme dbát na to, jak se chovají ti, kteří reprezentují Českou republiku. Je naprosto nepřípustné, aby někdo v podobné pozici dlouhodobě v mailech, SMS či na sociálních sítích útočil nejen na zaměstnance ministerstva..., ale i na řadu dalších osob ve veřejném prostoru - novináře, úředníky apod. Řada z nich se na mě obracela, abych situaci řešil. Během posledního roku jsem se s panem velvyslancem několikrát setkal a snažil se mu vysvětlit, že situace je vážná, a že je třeba, aby především on sám začal jednat. Nestalo se ale nic a vše pokračovalo dál jako předtím. Ostatně jen tweety manželky pana velvyslance za poslední dva dny mluví samy za sebe.

Podstatné je, aby ambasáda České republiky ve švýcarském Bernu řádně fungovala pro naše ministerstvo i občany České republiky. A to bude zajištěno.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama